Home Vijesti Jelena Dunato, koordinatorica Facebook prosvjeda u Rijeci: Ne podržavamo ni Sanadera ni...

Jelena Dunato, koordinatorica Facebook prosvjeda u Rijeci: Ne podržavamo ni Sanadera ni Milanovića

1842
0

Jelena Dunato je koordinatorica prosvjeda Stegnite vi svoj remen, bando lopovska u Rijeci. U ulozi koordinatorice našla se na dobrovoljnoj osnovi, dogovorom sa glavnim organizatorima grupe na Facebooku, od kojeg je sve i počelo. U razgovoru za rijekadanas.com, Jelena Dunato ističe kako nije član nikakve stranke ili druge političke organizacije.
 – Nisam čak ni član sindikata, ovo radim isključivo u ime ljudi, dobrovoljno i bez političkih ili osobnih ciljeva. Imam 28 godina i živim u Rijeci.

RD: kakav je interes Riječana za prosvjed koji bi se trebao održati 5.12. na Jadranskom trgu?
 
 – Interes Riječana je velik. Naša vlastita grupa za grad Rijeku na Facebooku je u tri dana skupila više od 1000 ljudi. Javljaju se dobrovoljci koji želi pomoći u organizaciji, a kad krenemo sa promotivnim plakatima i letcima, sigurna sam da će nam se pridružiti još mnogo ljudi.

RD: Koji je glavni cilj prosvjeda?
 
 – Osnovne ciljeve prosvjednika mogu se pronaći na web stranici www.prosvjed.org. Ukratko, mi smo grupa građana koji su ozbiljno zabrinuti za svoju budućnost i koji žive u strahu od poteza koje nam sprema vlast. Osjećamo da je naša moralna odgovornost reakcija na trenutnu situaciju i nadamo se da će naša reakcija potaknuti pozitivne promjene u društvu. Naši prioriteti su sloboda, demokracija, socijalna pravda i sigurnost građana.

Kako ističe Dunato, trenutna situacija u zemlji je krajnje ozbiljna.

 – Korupcija vlada svim slojevima vlasti, pravosuđe je inertno i nepravedno, a državni novac se usmjerava prema osobnim interesima političara, a ne za dobrobit ljudi. Politička elita ne zna se nositi ni sa krizom u svjetskom gospodarstvu, a ni sa političkom, ekonomskom i moralnom propašću zemlje koju su sami izazvali. Naši zahtjevi uključuju i dostupno zdravstveno osiguranje i obrazovanje, te plaće i mirovine od kojih se može živjeti, a prije svega transparentnu i sposobnu vlast. (Na web stranici je moguće pronaći cijelu listu zahtjeva).
 
RD: Imate li političkih ambicija i što ako vas Vlada bude ignorirala i nakon prosvjeda?

 – Naš cilj nije rušiti nekoga s vlasti, nego prisiliti političare da čuju zahtjeve naroda i da počnu raditi u njegovu korist. Mi nemamo političkih ambicija jer ovo nije politički prosvjed. Ovo je prosvjed za dobrobit svih građana Hrvatske, a ne samo izabranih skupina. Odbijamo pokušaje manipulacije od strane političkih stranaka i pojedinaca koji bi rado iskoristili glas 50.000 ljudi na Facebooku u svoju korist. U tom smislu mi nećemo podržati niti jednu stranku. Nemamo nikakve veze ni sa SDP-om ni sa Zoranom Milanovićem i ograđujemo se od njihovih pokušaja da osvoje vlast. Mi ćemo podržati svaku vladu koja želi raditi za dobrobit građana Hrvatske.
 
Organizatori prosvjeda su objavili i brojeve žiro računa na koje građani mogu uplaćivati dobrovoljne priloga za organizaciju prosvjeda (tiskanje plakata i letaka, razglas, itd.): Hrvatska poštanska banka, žiro-račun br. 2390001-3100157173; na ime: Jelena Dunato.

Previous articleJVL: Rokava Koper – Primorje EB 7:17
Next articleU Palachu se napokon može svirati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here