Home Vijesti Josipović: Neću se miješati u aferu Hypo banka

Josipović: Neću se miješati u aferu Hypo banka

1399
2

Josipović je odgovarajući na pitanja novinara za vrijeme posjeta Umagu ustvrdio kako se osobno ni na koji način neće uključiti u aferu Hypo banke, jer je to, kako je rekao, posao državnog odvjetništva i policije i pravosuđa bude li za to potrebe.

– Inzistirat ću na tome da policija i državno odvjetništvo dobiju potpuno otvorene ruke te da ne bude nikakvih političkih utjecaja u ovom slučaju, rekao je Josipović, dodavši kako će inzistirati kod tijela kod kojih po Ustavu i zakonu ima nadležnosti u pogledu njihova rada, da maksimalno pomognu pravosuđu i ostalim tijelima da odrade svoj posao.

Komentirajući aktivnosti nekih političara, po čemu bi se moglo zaključiti da je neslužbeno započela nova predizborna kampanja, Josipović je naglasio kako je dobro da različite političke opcije građanima pokazuju svoje namjere i planove. Po Josipovićevim riječima, Hrvatska se mora fokusirati na reforme koje su nažalost ovog trenutka zastale.

Upitan imaju li posjete Adris grupi veze s mogućim investicijama te tvrtke u energetiku ili Podravku, rekao je kako ta kompanija u velikoj mjeri puni državni proračun.

– Ta tvrtka ima investicijskog potencijala, što je bila jedna od tema naših razgovora. Spremnost Adris grupe da bude investitor je prisutna i mislim da je krajnje vrijeme da potaknemo ne samo strane već i domaće investicije, rekao je.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here