Home Vijesti Jovanović Gabrića optužio za nacionalizam – Gabrić: On u svima vidi neprijatelje

Jovanović Gabrića optužio za nacionalizam – Gabrić: On u svima vidi neprijatelje

1540
1

gabricjovanovicZbog intervjua čelnika Nacionalnog foruma Nikice Gabrića u Novom listu, ministar je Jovanović s Gabrićem zaratio preko facebooka. Jovanovića je pogodila Gabrićeva rečecina ‘Jovanović, pametan, ali ne razumije da njegova reforma s njim na čelu ne može dobiti konsenzus nikada…‘ u kojoj je ministar obrazovanja prepoznao diskriminaviju po nacionalnoj osnovi te je čelnika usporedio sa Zdravkom Mamićem: ‘Kaže Gabrić ‘…Jovanović, pametan, ali ne razumije da njegova reforma s njim na čelu ne može dobiti konsenzus nikada… ‘ To je u biti isto što je u svojoj diskriminatornoj izjavi o ‘Jovanoviću koji zato što je Jovanović ne smije biti ministar obrazovanja u Hrvatskoj ‘ izjavio u svojem poznatom izljevu mržnje Zdravko Mamić! Samo je to Gabrić zapakirao u celofan! Tužno od jednog liječnika koji poziva na prestanak podjela lijevo i desno, ali izgleda to čini samo na riječima! Nacionalni forum u kojem je za bavljenje politikom izgleda jedan od preduvjeta i nacionalnost, poručuje Nikica Gabrić!, zaključio je Jovanović kojem Gabrići nije ostao dužan te mu je odgovorio putem facebook stranice Nacionalnog foruma: ‘Tema je promašena. U emisiji televizije Z1 među prvima sam branio ministra Jovanovića od neprimjerenih napada Zdravka Mamića i nastavit ću to činiti i dalje. Ministar Jovanović, nažalost, svoju okolinu percipira isključivo kao niz neprijatelja. Njegova nemogućnost pronalaženja dijaloga, kompromisa i dodirnih točaka doprinijela je eroziji hrvatskog obrazovnog sustava. Politika sukoba i povišenih tonova nikada ne može rezultirati uspješnim reformama, zajedničkim dogovorima i boljoj budućnosti naših školaraca. Nacionalna pripadnost nikada nije bila, niti će biti, ikakvo mjerilo u mojem životu. Isto tako u Nacionalnom forumu, kao mjestu okupljanja svih ljudi koji žele dobro ovo zemlji, nacionalnost nije mjerilo. Jedino mjerilo je volja, želja i spremnost na neumorni rad za boljitak naše zemlje. Od ministra znanosti, obrazovanja i sporta očekuje se da u svojoj komunikaciji bude na razini akademske zajednice koju zastupa.‘, odgovara Gabrić koji je pokrenuo pravu medijsku ofanzivu uoči osnutka nove strane 1. veljače.

1 COMMENT

  1. Jovanović je osobni izbor Linića. A Linić kadrovira oko sebe samo ljude koji su poslušnici i koji mu 100% idu niz dlaku. Jovanović je Linić u minijaturi, jer nekad je Linić galamio i tražio ideološke neprijatelje, a zbog galame mu je i supruga morala u Zagreb da ga malo upristoji pred javnošću. No, i Linić je galamio samo kad se je osjećao superioran.
    Ova svađa Jovanovića i Gabrića je dio scenarija, gdje je Gabriću namjenjena uloga da svojim Nacionalnim forumom privuče glasaće koji su postali nezadovoljni radom SDP-a i kukuriku, da bi postigao neki rezultat, a konačno sudjelovao u vlasti, kako “lijevi” ne bi izgubili vlast. Gabrić je danas u poziciji kao i laburisti pred zadnje izbore.Sve skupa to je NNNI, ili ništa režim vlasti ne smije iznenaditi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here