Home Mozaik Jubilarni 40. Riječki karneval ulazi u ludu završnicu

Jubilarni 40. Riječki karneval ulazi u ludu završnicu

137
0

Ovaj vikend očekuje nas pravo karnevalsko ludilo i veliko finale Riječkog karnevala- Međunarodna karnevalska povorka. U nedjelju će riječki Korzo preplaviti gotovo 9.000 maškara, u 91 karnevalskoj grupi, koje će obilježiti jubilarni 40. Riječki karneval.

Zabave i plesa ovaj vikend u Rijeci i okolici neće nedostajati. Večeras nas očekuju maškarani tanci va Pašcu, Noć krinolina na brodu Marina, Carnival DJ Session u Export Delti i tradicionalni Čiket karaoke party u Caffe bar Iskri.

Subotu tradicionalno počinju Rotarijanci kuhanjem humanitarne maškarane maneštre od 10 sati u Bazarigovom prolazu. Nakon što ste probali karnevalsku maneštru nikako ne propustite probati i humanitarnu maškaranu jotu koju kuha Hrvatska obrtnička komora u 11 sati na riječkom Korzu. Prihodi od obje manifestacije idu u humanitarne svrhe te će kao i svake godine zasigurno doći na pravu adresu. U večernjim satima, palača Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja bit će domaćin Humanitarnog karnevalskog gala partya. Popularnom događaju pridružit će se mnogi veleposlanici i uglednici iz Hrvatske te pokazati svoje predivne maske, a sva prikupljena sredstva daruju se za odabrane humanitarne ciljeve. Svakako ne propustite Čiket pidžama party, ako ste u centru grada iskoristite priliku za ludi koncert Gustafa u Export Delti.

U nedjelju, 19. veljače s početkom u 12 sati, na rasporedu je Međunarodna karnevalska povorka, a brojni gledati iz cijele Hrvatske i inozemstva uživat će u karnevalskom šarenilu. Nakon završetka Međunarodne karnevalske povorke ključ će biti vraćen Gradonačelniku, a Pust će platiti glavom za sve loše u prošloj godini.
Svi posjetitelji koji dođu na Korzo, na pravo maškarano ludilo, kroz povorku će na 6 pozornica voditi sljedeći poznavatelji Karnevala – Jadranka Čubrić i Lucio Slama u ulici Ivana Zajca, Lena Stojiljković i Neno Pavinčić na Jelačićevom trgu, Ivica Nikolac i Maja Stepančić u Scarpinoj ulici, Borna Šmer, Robert Ferlin i Mario Lipovšek na pozornici na Korzu, Ivana Perić i Tomislav Škulj na Trgu Republike Hrvatske te Matea Krmpotić i Gracian Čop na Jadranskom trgu.

Nakon završetka Međunarodne karnevalske povorke na Korzu na pozornicu izlaze Koktelsi, a slijedi i nastavak karnevalskih zabava na nekoliko lokacija te paljenje Pusta. Povorku će biti moguće pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri i na mrežnoj stranici na adresi www.rijecki-karneval.hr.
Riječki karneval je međunarodni brend i izuzetno smo ponosni da se ove godine ponovo, nakon pandemije, nastavlja suradnja s gostujućim karnevalima. Danas je krenula promocija Riječkog karnevala, van granica Lijepe naše, te su se karnevalska skupina Stare Gedore i Pikići uputili na karneval u Veronu, koji se održava ovu subotu.

Previous articleIvani Knoll pada popularnost, u mjesec dana ostala bez gotovo 100 tisuća pratitelja
Next articleINTERVJU 5 PITANJA: KORISNICI DOMOVA ZA STARIJE OSOBE U PGŽ DOBIJU PUNO VIŠI STANDARD OD CIJENE KOJU PLATE, Dragica Marač

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here