Home Sport Jurica Vranješ priznao koliko je Croatia stimulirala igrače Osijeka u derbiju prvaka...

Jurica Vranješ priznao koliko je Croatia stimulirala igrače Osijeka u derbiju prvaka 1999. godine.

1729
0
Jurica Vranješ

Bivši prvotimac Osijeka te davne 1999. godine je saznao je za financijske stimulacije “najkatoličkijeg kluba” nakon utakmice.

Na današnji dan davne 1999. godine dogodila se jedna od najvećih nogometnih krađa u hrvatskom nogometu, u kojoj je nogometni klub Croatia, uz pomoć tadašnjih vladajućih struktura i HNS-a, “progurao” remi na Kantridi, koji je bio dovoljan da stopira Rijeku, dok je Croatia pobijedila doma pred svega 2000 navijača.

Jurica Vranješ, tadašnji nogometaš Osijeka, u komentaru za Večernji list, priznao je da je Croatia financijski stimulirala njega i njegove suigrače.

– Bilo je lijepo igrati u toj atmosferi na Kantridi. Imao sam tada 18 i pol godina, igrao sam neopterećeno, bez ikakva pritiska, ne razmišljajući o tome tko će biti prvak, Rijeka ili Croatia. Za vrijeme utakmice nisam znao za stimulaciju, nego sam za nju saznao poslije utakmice, u autobusu, od starijih igrača. Tada je rečeno da će isplata biti za nekoliko dana, budući da smo mi svoj dio pogodbe bili ispunili – kazao je Vranješ.

Osim financijske stimulacije, Osijek je dobio i “sudački poguranac” u finalu kupa protiv Cibalije, naime četiri dana nakon trilera na Kantridi, Osijek je u još jednoj kontroverznoj utakmici, u finalu Kupa svladao Cibaliju s 2:1. Tada su, poput Riječana, travnjak suzama natapali Vinkovčani, a pričalo se samo o sucu Sinovčiću. (Večernji list)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here