Home Biznis Njemačka je spremna ukinuti ograničenja putovanja za preko 30 zemalja

Njemačka je spremna ukinuti ograničenja putovanja za preko 30 zemalja

1646
0

Od 15. lipnja Berlin planira omogućiti turizam diljem EU-a, Velike Britanije i četiri država schengenskog prostora: ali preduvjet je garancija o maksimalnih 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika.

Nijemci se ove godine neće morati odreći praznika. Vlada Angele Merkel želi podržati oporavak turizma i spremna je ukloniti ograničenja putovanja za 31 europsku državu počevši od 15. lipnja, ako podaci o razvoju koronavirusa u sljedeća dva tjedna neće pokazati opasnost drugog vala, najavile su vlasti u Berlinu.

Prema nacrtu odluke pod naslovom “Kriteriji za realizaciju međueuropskog turizma u Europi”, Berlin želi ponovno otvoriti graniceprema ostalih 26 država članica Europske unije, kao s Ujedinjenim Kraljevstvom i ostalih četiri zemalja šengena koje to ne čine dio EU, to su Island, Norveška, Švicarska i Lihtenštajn.

Ograničenja putovanja izdao je ministar vanjskih poslova Heiko Maas 17. ožujka, ali dokument sada podupire važnost pružanja mogućnosti odlaska na godišnji odmor, s obzirom na to da je “oporavak turizma važan za njemačku turističku ekonomiju kao i za ekonomsku stabilnost zemalja koje predstavljaju turističke destinacije.

Umjesto ograničenja putovanja, Njemačka će predstaviti upozorenja koja će u svakom slučaju ukazati na prisutnost opasnosti u različitim zemljama kako bi se turisti zaštitili od mogućih rizika od zaraze coronavirusom.

Cilj je uspostaviti niz kriterija koji vrijede u cijeloj EU: između ostalih mjera, Berlin predlaže „gornju granicu“ 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika u tjednu na određenom zemljopisnom području , kriterij koji je prakticiran i u Njemačkoj, a regije ili zemlje koje će premašiti te brojke, bit će podložne restriktivnim mjerama.

Osim toga, europski partneri traže da donesu “izvediva” pravila za održavanje socijalne distancije, higijenu i obvezu nošenja maski, kao i prozračivanje i dezinfekciju zajedničkih prostora. Uz to će se morati primijeniti preporuke Komisije EU za sigurnost putnika i osoblja na kolektivnim prijevoznim sredstvima kao što su avioni i vlakovi.

Previous articleJurica Vranješ priznao koliko je Croatia stimulirala igrače Osijeka u derbiju prvaka 1999. godine.
Next articleVIDEO: Kako je Uber putem videopoziva dao otkaz 3500 svojih zaposlenika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here