Home Biznis Kada trebam zamijeniti bateriju laptopa novom?

Kada trebam zamijeniti bateriju laptopa novom?

623
0

Kako ćete vidjeti da imate problem s baterijom?

Ako već neko vrijeme bezbrižno koristite svoj prijenosnik, ali se on ugasi bez upozorenja, zbog čega možete izgubiti ono na čemu ste radili, to može biti dobar pokazatelj da imate problem s baterijom. U drugim pak slučajevima, on vam sam može dojaviti da bi trebalo obratiti na stanje baterije.

Prebrzo ili presporo punjenje baterije

Svi mi otprilike znamo koliko treba bateriji da se napuni, a kada primijetite da se ona prebrzo napunila, to može značiti da se njezin maksimalni kapacitet značajno smanjio. Analogno tome, presporo punjenje isto je tako dobar pokazatelj problema s baterijom.

Krivi prikaz statusa baterije

Ponekad status baterije može prikazivati netočne informacije zbog čega će se baterija isprazniti prije nego što nam se čini da bi trebalo.

Može raditi kraće vrijeme nego prije

Slaba baterija laptopa najbolje će se primijetiti po tome da ju je potrebno češće puniti usprkos istim uvjetima rada, tj., načinu korištenja.

Ne želi se puniti

Bez obzira na to što je priključena na punjač, vaša se baterija ne želi puniti i to je vrlo dobar pokazatelj da ju je potrebno zamijeniti novom (i da obavezno spremite ono na čemu ste radili).

Prijenosnik se naglo ugasio

Ako se vaše prijenosno računalo ugasi bez upozorenja, čak i ako je pokazatelj baterije pokazivao da nije prazna, to može biti znak da je vrijeme da zamijenite bateriju.

Napuhnuta baterija

Na kraju, u slučaju da ste primijetili da se vaš laptop ne može zatvoriti, razlog tome može biti napuhnuta baterija, što je jasan znak da ju treba hitno, ali pažljivo ukloniti iz vašeg prijenosnog računala.

Što utječe na trajanje baterije?

Postavke napajanja

Kada stavite svoje računalo u stanje mirovanja (Sleep), tada on u dalje koristi bateriju, što ju s vremenom može potpuno isprazniti. Ako imate problema s uključivanjem svojeg prijenosnog računala, tada ga sljedeći put obavezno ugasite (Shut down) kako bi se baterija mogla napuniti.

Način korištenja

Način na koji koristite svoje prijenosno računalo utječe na stanje i trajnost baterije. Ako često dođe do toga da vam se baterija potpuno isprazni ili ga često koristite na niskim razinama napunjenosti, to može negativno utjecati na trajnost baterije.

Temperatura korištenja

Preporučena temperatura korištenja laptop baterije je između 20 i 25 stupnjeva Celzijevih. Temperature više od toga negativno utječu na kemijske procese koji se odvijaju u bateriji, a niže temperature mogu smanjiti kapacitet punjenja baterije.

Nemojte izlagati svoj laptop izravnoj sunčevoj svjetlosti tijekom dugih vremenskih razdoblja te neka ne bude u blizini izvora topline poput radijatora ili peći. Isto tako, nemojte koristiti svoj prijenosnik na iznimno niskim temperaturama.

Previous articlePogledajte što su napravili simpatizeri Cityja i Intera kad su vidjeli Ivanu Knoll (FOTO)
Next articlePrevarila muža s mlađim, njeno objašnjenje razbijesnilo mnoge: je li moguće da je ovo rekla?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here