Home Vijesti Kadirov kritizirao rusku vojsku zbog povlačenja i najavio novi vojni cilj

Kadirov kritizirao rusku vojsku zbog povlačenja i najavio novi vojni cilj

182
0

Dok ukrajinska protuofenziva odbacuje invazione trupe, javna panika među pristašama rata zbog Rusije postaje sve glasnija. U nedjelju, 11. rujna, Ramzan Kadirov iz Čečenije dodao je svoj glas ovom rastućem zboru, kritizirajući rusko Ministarstvo obrane zbog povlačenja okupacijskih snaga iz gradova Izyum, Kupiansk i Balakliya u ukrajinskoj regiji Harkiv.

U videu koji je podijelio na svom Telegram kanalu, Kadirov je upozorio da će biti “primoran” kontaktirati ruske vojne i državne čelnike “kako bi im objasnio situaciju”, ako se trenutačno ne promijene strategija invazije. Čečenski se vladar također požalio da rusko ministarstvo obrane nije otvoreno govorilo o ukrajinskoj protuofenzivi “iako su promatrali cijelu stvar”:

Da je Rusija htjela, naši [lideri] su mogli narediti da se ne odmakne ni korak. Dakle, moraju objasniti zašto su učinili to što su učinili. Za ovo što se dogodilo, vidim da su njihovi ljudi bili nespremni. Uvijek pokazujemo kako pucamo, kako hvatamo, a kako uništavamo. Moramo pokazati i drugu stranu.

Istodobno, Kadirov je obećao da će Rusija ponovno preuzeti oslobođene gradove, te je u tu svrhu obećao službu tisuća vojnika iz Čečenije. “U bliskoj budućnosti ćemo stići do Odese”, izjavio je.

Previous articleVIDEO Ruski ‘ambasador’ na državnoj televiziji: Ukrajina više ne postoji
Next articleBorna Kotromanović grubo odgovorila Nikolini Pišek: “Tebi je kokain nagrizao sve po malo”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here