Home Sport Kako do drugog kruga kao trećeplasirani?

Kako do drugog kruga kao trećeplasirani?

671
0

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u 21 sat igra utakmicu istine. Samo pobjeda Vatrenima je u igri ako se žele domoći drugog kruga. Češka i Engleska predvode skupinu D s po četiri boda, dok Hrvatska i njezin idući suparnik imaju po jedan.

Vatreni više ne mogu više biti prvi u skupini, ali mogu drugi uz uvjet da Engleska dobije Češku, a Dalićevi izabranici Škotsku sa što većom gol razlikom.

Zbog toga vrlo izglednije djeluje varijanta prema kojoj će Vatreni prolazak dalje tražiti kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi. A tu u ovom trenutku loše stoje jer su nakon tri nepotpuna kola na posljednjem mjestu. Prva je Švicarska, koja je odigrala sve utakmice grupne faze s četiri boda i negativnom gol razlikom (-1).

Iza nje su s po dvije odigrane utakmice i s ukupno tri boda Portugal (+1), Austrija (0), i Finska (0), Španjolci (0) su peti s dva boda, dok je Hrvatska (-1) šesta sa samo jednim bodom.

O konačnom poretku trećeplasiranih odlučuje ukupan broj bodova, potom gol razlika, ukupan broj postignutih golova, što manji broj kartona i na koncu i ukupni poredak europskih kvalifikacija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here