Home Mozaik Kako je Lidia Bastianich postala gastronomska ikona Amerike?

Kako je Lidia Bastianich postala gastronomska ikona Amerike?

1142
0

Lidia Bastianich majka je Joea Bastianicha, poznatog talijansko-američkog poduzetnika, ali i glazbenika i televizijske zvijezde. Upoznajmo bolje ženu: evo tko je ona

U susjednoj Italiji svi je znaju kao majku bivšeg suca Masterchefa, u Sjedinjenim Državama, zemlji u koju se preselila kao vrlo mlada, toliko je poznata da se Joe u Americi smatra “sinom zvijezde”. Iskoristimo i saznajmo neke zanimljivosti i informacije o ženi.

Lidia Matticchio, tko je ona: starost, biografija, rad

Ime i prezime: Lidia Matticchio

Datum rođenja: 21. veljače 1947. godine

Mjesto rođenja: Pula (Hrvatska)

Dob: 76 godina

Horoskopski znak: Ribe

Posao: kuhar, TV lice i pisac

Partner: Felice Bastianich

Djeca: Joe Bastianich i Tanya Bastianich Manuali

Lidia Bastianich rođena je u Puli, u talijanskoj obitelji, 21. veljače 1947. Godine 1956., nakon velikog istarskog egzodusa, njezina se obitelj preselila u Trst, u izbjeglički logor i roditelji uspijevaju pronaći posao u imućnoj obitelji: majka Erminia radi kao kuharica, dok je otac Vittorio bio vozač.

Kad je Lidia imala samo 12 godina, s cijelom se obitelji preselila u New York. Upravo je u Velikoj jabuci gdje se ne samo savršeno integrirala, već je zahvaljujući svom radu uspjela steći veliku slavu i popularnost.

Lidia Bastianich , djelo i knjige

Lidia Bastianich se nekoliko godina kasnije preselila u Sjedinjene Države gdje je uspjela postići veliki uspjeh kao kuharica, specijalizirana za talijansku i talijansko-američku kuhinju. Od 1988. uvijek je aktivno uključena u kulinarski sektor, piše knjige i vodi televizijske programe. Žena je i poduzetnica jer posjeduje brojne restorane kojima upravlja u suradnji s djecom.

Lidia je sa samo 24 godine otvorila prvi restoran Buonavia u Queensu. Upravo od tog trenutka njena karijera je u stalnom usponu, otvara restorane Villa Secondo i Felidia, ali i druge restorane diljem zemlje. Od 2020. kuharica, zajedno sa svoje dvoje djece, posjeduje šest restorana i dvije vinarije, jednu u Furlaniji, a drugu u Maremmi.

Lidija je više puta gostovala u MasterChefu, kako u američkoj tako i u talijanskoj verziji. Kuharica je također bila sudac na Junior MasterChef Italia od 2014. do 2015. zajedno s Brunom Barbierijem i Alessandrom Borgheseom, koje je kasnije zamijenio Gennaro Esposito.

Lidia nije zaboravila Hrvatsku, pa tako često posjećuje rodnu Istru i promovira svoje knjige na hrvatskom tržištu. Iako Lidia već dugi niz godina živi u Americi, možete se sami uvjeriti kako odlično govori hrvatski.

Lidia Bastianich: muž i djeca

U Lidijinom privatnom i sentimentalnom životu uvijek je postojao samo jedan muškarac, Felice Bastianich. Njih dvoje upoznali su se kao vrlo mladi i vjenčali 1966., kada je ona imala samo 19 godina. Iz njihovog braka rođeni su Joseph “Joe”, rođen 1968. i Tanya, rođena 1972. Lidia i Felice rastali su se 1998. i u njezinu životu više nije bilo muškarca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here