Home Najnovije Kako je nastala La Scarpetta?

Kako je nastala La Scarpetta?

231
0

Krajem 12-og mjeseca na Trsatu otvorio se novi bistro. S obzirom na dobre recenzije i zadovoljne goste, htjeli smo saznati nešto više o La Scarpetti.

KAKO JE NASTALA LA SCARPETTA?

Nakon niza godina rada u ugostiteljstvu, htjeli smo pokazati svoje znanje i ideju te pokrenuti obiteljski biznis u obliku bistroa.

ŠTO ZNAČI LA SCARPETTA?

La scarpetta je dobila ime po frazi “fare la scarpetta” što znači pomazati tanjur na kraju jela sa kruhom.

KAKO JE NASTALA IDEJA O SAMOM BISTROU?

Naša ideja je bila da imamo dnevnu ponudu jela tj pružit našim gostima raznoliki jelovnik. Sam koncept je takav da kuhamo što nam dobavljači mogu isporučiti. Znači, naša jela su sezonska i mijenjaju se kako se mijenja sezona ribe, mesa, povrća, voća,… Samim time nemamo klasični jelovnik jer se tokom tjedna jela mijenjaju. Jela koja se našim gostima sviđaju, pokušavamo što duže zadržati.

NEŠTO O JELOVNIKU

Radimo domaći kruh i tjesteninu. Našim gostima se najviše sviđa domaća pašta i njoke u kombinaciji sa junećim obrazima, pašticadom ili jadranskim kozicama. Što se tiče slatke strane restorana već duže vrijeme u ponudi imamo čokoladnu dekadenciju, biskvit od mandarine te crostatu od jabuke u kombinaciji sa raznim kremama. S obzirom da imamo otvorenu kuhinju, uvijek se veselimo vidjeti smiješak na licu gosta prilikom kušanja naših delicija bilo da se radi o jelima ili desertu.

DA LI BISTE JOŠ NEŠTO ISTAKNULI O BISTROU?

Imamo kutak za djecu sa raznim igrama, bojankama, slikovnicama i igračkama. Djeca se mogu zabaviti dok odrasli uživaju u našoj ponudi.

Također, imamo veliku ponudu domaćih i stranih žestokih pića te razne vrste vina.

GDJE VAS MOŽEMO PRONAĆI I KOJE JE RADNO VRIJEME?

Radimo od utorka do nedjelje što znači da smo ponedjeljkom zatvoreni. Radno vrijeme bistroa je od 11:00 do 23:00 h, dok kuhinja radi od 12:00 do 22:00 h. Nalazimo se na Trsatu, točnije na adresi Slavka Krautzeka 18.

Jedva čekamo ljepše vrijeme i proljeće kada će biti dostupnije puno više namirnica. Također, tada ćemo imati terasu sa igralištem za djecu te će svi moći uživati u suncu, igri i finim jelima.

Previous articleProbati ćete odmah: Istresla Coca colu u WC školjku, a rezultat će vas oduševiti (VIDEO)
Next articleAmerikanka koja se preselila u Dalmaciju: ‘Ove stvari mi se u Hrvatskoj ne sviđaju’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here