Home Mozaik Kako naučiti psa da se više ne boji usisavača VIDEO

Kako naučiti psa da se više ne boji usisavača VIDEO

115
0
pexels cottonbro 4107284

Djevojka objašnjava da joj je pas panično iskakao iz ruku svaki put kad bi mu sušila krzno, ali sada više nema problema

Zadovoljstvo je dijeliti svakodnevicu sa svojim ljubimcima, kao i razviti rutinu koje su i oni dio. Ipak, nepobitno je da postoje neki stavovi koje bi bilo bolje riješiti. Kako nama, tako i životima pasa i mačaka. Klasičan primjer je intuitivni strah koji mnogi četveronožni prijatelji osjećaju kada čuju buku usisavača i sušila za kosu.

To je instinktivna reakcija, više ili manje intenzivna, ovisno o životinji. Iako nas to u nekim slučajevima može nasmijati, bilo bi bolje riješiti problem kako ne bismo nailazili na prepreke svaki put kada čistimo kuću ili šišamo psića.

S tim u vezi, Candacce je na TikToku objavila video u kojem otkriva trik koji je uspio kod njenog psa. Kao što je prikazano u isječku, pas sada nema nikakvu reakciju kada se uključi sušilo za kosu niti čuje takav zvuk.

@candacce

not to be dramatic but whoever gave me this tip deserves a nobel peace prize (sorry for the cracked screen lol) #fyp #foryou #fypシ

♬ original sound – candacce

Strah pasa od usisavača

Djevojka je na TikToku objavila video koji zanima sve ljubitelje životinja, a posebno one koji imaju psa.

Candacce je objasnila jednostavan način za rješavanje straha štenaca od glasnih i stalnih zvukova, poput onih od usisavača ili sušila za kosu. O koristi savjeta i potrebi brojnih vlasnika govori i činjenica da je video premašio milijun pregleda i 250 tisuća srca.

Trik kojim disciplinirati psa

Naslov glasi: “Nije da sam dramatična, ali onaj tko je ovo predložio zaslužuje Nobelovu nagradu za mir”, kako bi se naglasilo koliko je to bilo korisno za nju i njezinog četveronožnog prijatelja. Na početku isječka Candacce objašnjava:

«Netko je ovdje na TikToku rekao da ako želite da se vaš pas više ne boji usisavača ili sušila za kosu, onda ga morate disciplinirati», odnosno ne tretirati ga kao neživi predmet, već kao razmaženo štene. Ali kako to učiniti dok pas bijesni?

Potom djevojka objašnjava da joj je pas panično iskakao iz ruku svaki put kad bi mu sušila krzno. Sada (kao što pokazuje uključivanje fena u klipu) više nema problema. Prije nego što približi malenom aparat, Candacce ga “disciplinira” i kaže: «Ne! Loše!”.

Nije svima uspjelo kako su se nadali

Neki korisnici postavljaju hipoteze o tome zašto ovaj “trik” funkcionira.

“Možda na taj način ostavljate dojam da imate kontrolu  nad sušilom za kosu i pas vjeruje da ćete ga zaštititi čak i od tog demonskog predmeta” . Nekima nije išlo baš kako su se nadali:

«Pokušao sam to učiniti i moj pas je NAPAO usisavač da mi pomogne. Moeam li pretpostaviti da je to napredak?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here