Home Vijesti Kako postati popisivač stanovništva i zaraditi 3 i po tisuće kuna?

Kako postati popisivač stanovništva i zaraditi 3 i po tisuće kuna?

1075
1

Čak 13 tisuća ljudi u Hrvatskoj u travnju će imati priliku zaraditi 3 i pol tisuće kuna, a prednost će imati nezaposleni! Njihov izbor krenut će u drugoj polovici veljače. Državni zavod za statistiku objavio je kako će se prijave za popisivače i kontrolore za popis stanovništva prikupljati u drugoj polovini veljače. Za taj će postupak u svim županijama biti osnovani popisni centri, a detaljne informacije o svemu zainteresirani će moći dobiti putem Zavoda za zapošljavanje, lokalnih medija te internetske stranice Državnog zavoda za statistiku.

Nakon obrade podataka, budući popisivači i kontrolori u prvoj će polovici ožujka biti pozvani na ispunjavanje Upitnika, a potom će se izvršiti selekcija onih koji zadovoljavaju uvijete (punoljetna osoba sa završenom barem srednjom školom). Izabrani će potom na obuku na kojoj će se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011. Poduke kontrolora bit će organizirane u ispostavama od 21. do 24. ožujka 2011., dok će poduke popisivača biti organizirane u popisnim centrima od 28. do 31. ožujka 2011., javlja HRT.

Po završetku predavanja polaznici će polagati završni test, a oni koji ga polože – dobit će posao! Dodajmo svemu da će test biti jedinstven za cijelu državu i da će se u njemu provjeravati razumijevanje metodologije s poduke na praktičnim primjerima.

Traži se 13 tisuća popisivača, a prednost će imati nezaposleni. Prosječna naknada iznosit će 3 i pol tisuće kuna, a popis stanovništva provest će se u travnju. (net.hr)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here