Home Tehnologija VIDEO: Kako saznati tko vam krade WI-FI?

VIDEO: Kako saznati tko vam krade WI-FI?

1264
0
Kako saznati tko vam krade WI-FI?
Kako saznati tko vam krade WI-FI?
Kako saznati tko vam krade WI-FI?

Jednom instaliran, Who Is On My Wi-Fi omogućava vam da odredite raspon IP adresa koje želite da skenira ova aplikacija ili pak da skenirate cijelu svoju kućnu mrežu kako biste vidjeli koji su uređaji spojeni na nju.

Kao rezultat dobit ćete IP adrese, MAC adrese, imena računala, statuse spajanja i druge podatke. Ono što je najzanimljivije kod ove aplikacije je da ona ne zahtijeva da imate administrativna prava ili pristup cijeloj mreži koju namjeravate ispitati. Čak i ako ste samo klijent na tuđoj mreži, možete uz pomoć ovog alata otkriti tko je sve koristi.

Kad dobijete listu spojenih računala, sami potom možete odrediti koji su uređaji vaši i dobiti dublji uvid u druge uređaje koji se spajaju na mrežu.

Prije nego što ovaj alat instalirate na računalo u tvrtki u kojoj radite, imajte na umu da ovaj softver, zapravo, skenira portove, a ta radnja može, ali i ne mora, uključiti par alarma u vašem IT odjelu.

Ako radite u normalnom, prijateljskom okružju, u tom slučaju mrežnom administratoru u vašoj tvrtki koji je zadužen za sigurnost mreže, nećete morati objašnjavati zašto mapirate tvrtkin Wi-Fi neautoriziranim alatom.

Who’s On My Wi-Fi je besplatan, a video ispod pokazuje kako cijeli program radi. (net.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here