Home Vijesti Kaos u Iranu, u nasilnim prosvjedima ubijeno više od 30 ljudi! (VIDEO)

Kaos u Iranu, u nasilnim prosvjedima ubijeno više od 30 ljudi! (VIDEO)

83
0

Najmanje 31 civil ubijen je od početka prosvjeda u Iranu, potaknutih smrću 22-godišnjakinje nakon što ju je uhitila moralna policija, javila je danas organizacija Iran Human Rights (IHR) sa sjedištem u Oslu.

‘Iranski narod izašao je na ulice kako bi se borio za svoja temeljna prava i ljudsko dostojanstvo, a vlasti su na te mirne prosvjede odgovorile mecima’, priopćio je direktor IHR-a Mahmood Amiry-Moghadam nakon šest dana demonstracija.

Iranska Revolucionarna garda pozvala je državno pravosuđe da osudi one koji šire lažne vijesti i glasine o 22-godišnjoj Mahsi Amini.

‘Zatražili smo od pravosuđa da identificira one koji šire lažne vijesti i glasine na društvenim mrežama, kao i one na ulicama koji ugrožavaju psihološku sigurnost društva prema kojima treba odlučno djelovati”, poručila je garda koja je izrazila sućut obitelji Amini.

22-godišnjakinja umrla je u pritvoru nakon što ju je prošli tjedan uhitila ćudoredna policija jer navodno nije poštivala pravilo o nošenju hidžaba. Svjedoci tvrde da ju je policija odvela u vozilo i tukla.

Prosvjednici u Teheranu i drugim iranskim gradovima su ranije u četvrtak zapalili policijske stanice i vozila, a prosvjedi ne pokazuju znakove posustajanja. U petak su pak najavljeni skupovi podrške konzervativnim iranskim vlastima, prenose tamošnji mediji.

Previous articleProcurio sastav Hrvatske?
Next articleU Ogulinu poginuo pješak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here