Home Vijesti Kazališno vijeće HNK Zajca pozvalo nadležna tijela da provedu nadzor nad radom...

Kazališno vijeće HNK Zajca pozvalo nadležna tijela da provedu nadzor nad radom kazališta!

116
0

Povodom prozivki na rad intendanta HNK Ivan Zajc MArina Blaževića i neusvajanja izvješća o poslovanju na zadnjem Gradskom vijeću, o svemu se oglasilo i Kazališno vijeće te kuće. Njihovu izjavu za javnost prenosimo u cijelosti:

‘Članovi Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka još jednom potvrđuju da ustraju kod donijete Odluke o usvajanju financijskog i programskog izvješća o poslovanju Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka za 2021. godinu. Odluka je donesena jednoglasno na Sjednici Kazališnog vijeća 11. veljače 2022.godine.
Prilog ovom Zaključku su Odluke s obrazloženjima donesene na 28.sjednici Kazališnog vijeća.
Članovi Kazališnog vijeća skreću pozornost i na činjenicu kako su Odbori kao radna tijela Gradskog vijeća prihvatili izvješće o radu HNK za 2021.godinu, koje potom na Gradskom vijeću nije prihvaćeno.
Nadalje, u odgovoru na medijske i političke pozive i prozivke, Kazališno vijeće i Uprava Kazališta (intendant i ravnatelji) zajedničkom inicijativom, dakle u suglasju, pozivaju nadležna tijela kontrole nad zakonitošću odnosno propisnim poslovanjem Kazališta, u prvom redu Ministarstvo kulture i medija RH te Internu reviziju Grada Rijeke, da – smatraju li potrebnim – provedu nadzor nad radom Kazališta, u skladu sa Zakonom o kazalištima i drugim relevantnim zakonima.
Kazališno vijeće i Uprava (intendant i ravnatelji) također zajedno pozivaju sve one koji sumnjaju u bilo koji aspekt poslovanja riječkog HNK da se, u skladu s demokratskim procedurama i uzusima pravne države, obrate nadležnim tijelima i instancama koje su ovlaštene da provjere, potvrde ili ospore njihove sumnje’, zaključuje se u izjavi odaslanoj medijima.

Previous articleNjemački kancelar: U EU ne postoje prečice za Balkan, niti za Ukrajinu
Next articleGolman Eintrachta je na bočici s vodom imao upute za penale (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here