Home Vijesti Kazališno vijeće u 5 do 12 izglasalo Odluku o privremenom financiranju kazališta!

Kazališno vijeće u 5 do 12 izglasalo Odluku o privremenom financiranju kazališta!

131
0

Kazališno vijeće HNK Ivan Zajc pretposljednjeg dana 2022. godine usvojilo je Odluku o Privremenom financiranju kazališta u iduća tri mjeseca. Epilog je to drame koja se odvijala u prethodnim činovima i u kojoj je na ranijim sjednicama Kazališno vijeće odbilo redom: Izvještaj o izvršenju financijskog plana za razdoblje 1-6/2022.godinu, Prijedlog Drugog rebalansa financijskog plana za 2022. godinu, Prijedlog financijskog plana za 2023.godinu i projekcije plana za 2024.godinu i 2025.godinu, Plan pokrića manjka u periodu od 2023. do 2025. godine, Donošenje Pravilnika o radu HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Davanje suglasnosti na sklapanje aneksa ugovora za hotelske usluge s Plavom lagunom d.d. i Usvajanje izmjena Plana nabave za 2022.godinu HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

U burnoj raspravi tijekom koje je predsjednik Kazališnog vijeća Zvonimir Peranić od intendanta Marina Blaževića, između ostalog, zatražio da pozove zaštitarsku službu i samog sebe izbaci sa sjednice, članovi Kazališnog vijeća odbijali su prihvaćanje svih prijedloga intendanta koji je izgubio povjerenje osnivača, Grada Rijeke.

Sjednica je potom prekinuta da bi istog dana bila usvojena samo odluka o financiranju osnovnih kazališnih funkcija poput isplata plaća i slično.

U međuvremenu traje sudski spor koji bi trebao presuditi hoće li kazalištem upravljati intendatn kojeg podržava ministrica kulture ili osnivač, odnosno Gradsko vijeće Grada Rijeke.

Previous articleSrpski mediji: Hajduk krenuo Dinamovim putem
Next articleWanda ne može provokativnije: Jednom fotkom je zapalila internet, nećete vjerovati tko se javio u komentarima (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here