Home Biznis Kaznena prijava protiv dobrotvora iz Čabra

Kaznena prijava protiv dobrotvora iz Čabra

163
0

filipovicDobrotvor i heroj godine pretvorio se (ne)očekivano u antiheroja. Marijan Filipović, kojem je predsjednik Ivo Josipović početkom prošle godine uručio nagradu Ponos Hrvatske zbog dobrotvornih namjera (koje su i dalje ostale samo namjere) da svoju tvrtku Finvest Corp ostavi ‘zakladi koju će voditi žitelji i radnici’, završio je s kaznenom prijavom u kojoj ga grupa malih dioničara Finvesta i udjelničara Hotela Njivice, među kojima su Nenad Bakić, Rikard Fuchs, Kristijan Floričić i drugi, optužuje da izvlačeći novac iz tvrtke umanjuje njezinu vrijednost.
Finvest je dvije godine nakon dobrotvorne najave i dalje u većinskom vlasništvu 80-godišnjeg Marijana Filipovića, a od početka godine snašle su ga sve moguće nevolje. Žiroračun tvrtke je od početka 2014. bio u blokadi sedam puta, a od 15. svibnja neprekidno je u blokadi.
Uvjeti za predstečajnu nagodbu i(li) stečaj ispunjeni su, ali u Finvestu se i dalje hvataju za slamke spasa u vidu financijskog i operativnog restrukturiranja, što podrazumijeva prodaju imovine, i potencijalnih strateških partnera za Finvestov drvni biznis i Hotele Njivice.
Lista prigovora koji mali dioničari imaju na račun Filipovića prilično je dugačka. Njihov je cilj, kaže jedan od malih dioničara, zaštita imovine Finvesta i vlastitih interesa, a u pripremi je još nekoliko kaznenih prijava protiv Filipovića i drugih odgovornih osoba, predsjednika Uprave Finvesta Željka Erenta i direktora Hotela Njivice Zvonimira Tudorovića.(Liderpress.hr)

Previous articleSve je spremno za vaterpolo zabavu u Rijeci
Next articleVozačica iz Omišlja teško ozlijeđena u prometnoj neseći

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here