Home Vijesti KBC: pregledi i zahvati subotom i poslijepodne

KBC: pregledi i zahvati subotom i poslijepodne

202
0

Akcijom Ministarstva zdravstva kojom su “pojačana” izdvajanja sredstava za prekovremeni rad, potrošnu opremu i razne paušale, duge liste čekanja za preglede i razne zahvate po hrvatskim bolnicama počinju se smanjivati. Takva je politika počela davati rezultate u riječkom KBC-u gdje se već danas krenulo s popodnevnim smjenama na Kardiologiji, radit će se i subotama, a liječnici očekuju da će se lista čekanja za te zahvate smanjiti za trećinu. Anđelko Đirlić, zamjenik ravnatelja riječkoga KBC-a, rekao je kako je lista čekanja na interventnoj kardiologiji trenutačno čak godinu dana, a dosad je “jačanje” tempa posla bilo nemoguće zbog izdvajanja za potrošni materijal i prekovremeni rad.

– Sada smo uspjeli složiti posao tako da se odrađuju dvije smjene – objasnio je Đirlić.

Smanjuje se i lista čekanja za ultrazvuk srca, koja sada iznosi 240 dana, a Đirlić najavljuje da u ponedjeljak i u tom dijelu posla kreću s popodnevnim smjenama te očekuju da će se lista čekanja na pregled smanjiti za polovicu.

– Pojačano će raditi i magnetska rezonanca te CT na lokalitetu Sušak jer se na riječkom lokalitetu ti pregledi već obavljaju u dvije smjene. Očekujemo da će se tu čekanje s 80 dana smanjiti na maksimalno 60 – kaže Đirlić te dodao da se radi i na smanjivanju čekanja za kardiokirurške zahvate.

Što se tiče neurologije, odnosno neuroloških dijagonstičkih zahvata, oni se, ovisno o zahvatu, čekaju od 150 do 160 dana, a i to bi se čekanje trebalo smanjiti.

– Uskoro će biti završena nova operacijska dvorana na očnom odjelu, stoga očekujemo smanjenje operacija na katarakti s 200 dana na polovicu – rekao je Đirlić.

Sve to moguće je realizirati zahvaljujući spomenutoj akciji, a prema Đirlićevim riječima, Ministarstvo se obvezalo platiti pojačani tempo rada liječnika i potrošeni materijal. Naime, dosad nije bilo moguće organizirati višesmjenski rad ili rad vikendom za nabrojene preglede i zahvate jer nije bilo sredstava kojima bi se sve to financiralo. (Jutarnji.hr)

Previous articleKranjčar ili Skočić kandidati za bijelu klupu?
Next article»3. maj« ide prvi u prodaju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here