Home Sport Kek uoči Dinama: Znamo što nam je činiti u Maksimiru (VIDEO)

Kek uoči Dinama: Znamo što nam je činiti u Maksimiru (VIDEO)

1345
0

kek1Nogometaši Rijeke u subotu (Maksimir, 21 sat) gostuju kod Dinama u utakmici 5. kola MAXtv Prve lige. Gostovanje u Maksimiru težak je zadatak za sve prvoligaše, Rijeka je posljednji put slavila 2:1 u sezoni 2010./2011. godine. Nakon toga uslijedilo je šest prvenstvenih poraza na gostovanju.
– Prije svega čestitke Dinamu i Hajduku na prolasku u europskim natjecanjima – ustvrdio je Matjaž Kek na početku konferencije za novinare.
– Što se tiče utakmice u Maksimiru znamo što nam je činiti. Dobro nam je došla pobjeda protiv Lokomotive u jednoj pozitivnoj nogometnoj atmosferi. Ako smo pametni iz toga ćemo uzeti dobro i popraviti ono što ne valja. Dinamo je u sedam minuta protiv Moldea pokazao veliku kvalitetu. Ako im uđeš u mlin možeš imati velikih problema, to smo zapamtili – dodao je trener Rijeke.

Rijeka i Dinamo na Maksimiru su zaključili prošlogodišnje prvenstvo.
– Posljednji ogled u Maksimiru nije donio ništa dobro. Bilo je utakmica u mom mandatu u kojima smo pobijedili Dinamo. Ne zaboravljamo teške poraze. Ako nema samopouzdanja i hrabrosti, Dinamo je kvalitetna ekipa koja zna to kazniti. Ima načina kako se oduprijeti. Mora im se oduzeti prostor – rekao je Kek.
– Nisam sklon tome da nešto mijenjamo, ipak postoje određene automatizacije u našoj igri. Moramo u onome što je dobro u našoj igri tražiti rješenja za Dinamo. Imali smo u utakmicama u Maksimiru problem u agresiji i duelu, to je stvar psihe, odlučnosti i inata. Respektiramo Dinamo, ali želimo pozitivan rezultat. Trebamo se svi braniti i svi napadati. To smo već radili i tome težili. Najbolje je šutiti i raditi, te biti skroman. Vidjeli smo da stvari idu na bolje. Čekaju nas utakmice u kojima će se vidjeti naša trenutna vrijednost – ustvrdio je Kek.
Utakmicu protiv Dinama najavio je i Vedran Jugović.
– Nema neke koristi od velikih najava. Moramo biti skromni i pošteni jedni prema drugima. Svatko od nas mora dati maksimum isključivo za kolektiv, to je ono što je krasilo Rijeku u svim uspjesima i jedino to će nas dovesti do rezultata – zaključio je Vedran Jugović.

Previous articlePune ruke posla za HGSS i pomorsku policiju
Next articleTada se ‘Rijeka’ zvala ‘Kvarner-Quarnero’: Povijesna pobjeda nad Hajdukom na Kantridi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here