Home Mozaik Kihanje ga zamalo koštalo života, jedva se izvukao: Zbog toga je završio...

Kihanje ga zamalo koštalo života, jedva se izvukao: Zbog toga je završio na operacijskom stolu (FOTO)

71
0

U rujnu 2016. Sam Messina se opuštao nakon nastave u svojoj sobi u domu. Iznenada je kihnuo, a potom doživio moždani udar i hitno je prebačen u bolnicu. Srećom, neposredno prije nego što se onesvijestio, napravio je jednu stvar koja mu je vjerojatno spasila život. Da nije bilo toga, Sam možda više ne bi bio s nama.

Nekoliko trenutaka prije nego što je izgubio svijest, prestravljeni student uspio je nazvati svoju majku koja je kontaktirala njegovu djevojku Nicole Kramer. Nicole je živjela mnogo bliže Samu i nazvala je hitnu za njega.

Kad je Sam došao k svijesti, posljednje čega se sjećao bio je ugrušak koji mu je ispao iz nosa. Osim toga, nakon buđenja ruke su mu i dalje trnule, a vid mu je bio mutan. Liječnici su odmah znali da je Sam imao hemoragični moždani udar, odnosno intracerebralno krvarenje. Dječak je odmah prebačen u operacijsku salu.

Liječnici su mu kasnije dijagnosticirali arteriovenske malformacije (AVM), patološku mrežu abnormalno proširenih, zamršenih arterija i vena u mozgu. Ovo je vrlo rijetka bolest.

Takve malformacije često ostaju neotkrivene godinama. Najčešći simptom koji dovodi do dijagnoze AVM je krvarenje: intracerebralno subarahnoidno ili intraventrikularno. Obično se javlja između 20. i 40. godine života.

Dječak je morao proći tri operacije mozga prije nego što su liječnici uspjeli ukloniti ugrušak. Imao je 27 šavova i oporavljao se više od mjesec dana.

Ipak, nije odustajao. Dok je ležao u krevetu, došao je na ideju da pokrene vlastiti posao, odnosno Mouse Media i Mouse University, koji se bave stvaranjem filmova za različite brendove. Kako sada kaže, njegova je bolest bila “blagoslov u maski”.

Previous articleČovjek posvojio dijete pa otkrio strašnu istinu: Ispostavilo se da nije dijete, evo o čemu se radi!
Next articleKod Brseča 83-godišnjakinja vozilom sletjela u provaliju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here