Home Vijesti Kineskinja koju su napali pred Svetim Vidom oduševljena srdačnim dočekom u Rijeci

Kineskinja koju su napali pred Svetim Vidom oduševljena srdačnim dočekom u Rijeci

3494
0

Nakon što smo jučer objavili priču o Kinezima koji su doživjeli neugodno iskustvo ispred katedrale Svetog Vida, potražili smo ih na Weibo kanal gdje komentiraju cijeli slučaj i svoje vrijeme u Hrvatskoj i Rijeci. Ovo je prijevod komunikacije koju su podijelili sa svojim prijateljima:

25.2. Nevoljko smo napustili Plitvice. George da je bio malo u svojim mislima, ali uvijek nam je davao pravovremene savjete kada je to bilo potrebno. U posljednji nam je trenutak predložio put prema Rijeci koji nije bio na GPS-u i stvarno je dobro savjetovao. Na stranu naše bojazni (svaki put kad se povežem s hostelom). Kad smo stigli u treći najveći grad u Hrvatskoj, nova gazdarica je bila izuzetno srdačna, prije svega, izrazila je sućut i saučešće za ljude u Hubeiu. Pitala sam, niste li se plašili nas Kineza zbog virusa? (Budući da sam čula da su mnogi Kinezi diskriminirani u inozemstvu, a web stranica za hotelske rezervacije otkazala je kineske narudžbe). Odmah je istupila, zagrlila me i zamolila da snimimo selfie fotografiju s njom. Kćerka joj je također bila vrlo prijateljski raspoložena i zagrlila me. Došli su i psići. Osjećali smo se dobrodošli. Domaći ljudi koje smo sreli na putu bili su vrlo ljubazni. Samo je George izgledao mirno…Uživali smo u panoramskom pogledu na Plitvička jezera, što je mnogim turistima teško u samo tri dana. Iskreno smo zahvalni na običnim ljudima koje smo upoznali usput, koji su nam pružili privremeni dom, a ujedno su nam pružili razumijevanje i pomoć. 🙏 Hrvatska

25.2. Drugi post: Dan uspona i padova. Novinska izvješća potvrdila su slučajeve koronavirusa u Zagrebu. Obavijesti ‘bez maski’ bile su istaknute u obje ljekarne (iako ne mogu razumjeti hrvatski, pretpostavila sam). Rekla sam stanodavcu da smo jutros na ulici sreli dijete koje je meni govorilo Coronavirus na engleskom jeziku. Maja se jako naljutila i rekla da sljedeći put takvoj osobi treba dignuti srednji prst 🖕️. Pomogla nam je riješiti problem parkiranja putem interneta čak i u Splitu. Također mi je rekla da su dva sumnjiva slučaja danas dijagnosticirana negativno i – “Ne brinite se previše”. Odlučila sam da ne idem odmah u Zagreb i odmaram ovdje te idem direktno u Srbiju. Maja je odmah kontaktirala naše susjede da nastavimo boravak, jer je njena soba bila potpuno rezervirana. Nije ni čudo što posao ide tako dobro da se pojavila na stranici B&B turističkog časopisa. Zahvalila sam joj za cvijeće, a ona mi je kao simpatiju poklonila svoju tortu, pa čak i dvije maske. Pitajte me što još trebam. Nisam rekla ništa, ali vaša briga je dovoljna.

Opet me zagrlila, čvrsto i dugo vremena. Recite mi ako vam išta zatreba, ne brini, ja sam tvoj prijatelj. Prvi put me u stranoj zemlji netko zagrlio i to strani prijatelj kojeg sam upravo upoznala. Utješila nas je, osjećamo samo zahvalnost . [Suze] Stvarno je poput teksta u okviru slike koji visi u sobi: “You are loved”. Da, uvijek smo bili voljen kod kuće, kod obitelji i prijatelja, na putu. Također i prolaznici, novi prijatelji voljeli su me, pa čak me i Majin psić me zavolio, poslušno sjedio u krilu dok sam razgovarala s njom. Maja je rekla on je više nego samo pas, ona je kao njena kći. Tako sam sretna što me vole i stranci, životinje i djeca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here