Home Sport Kinezi: Gotovo je, Ademi ima novi klub

Kinezi: Gotovo je, Ademi ima novi klub

754
0

Arijan Ademi (31) napušta Dinamo i postaje igrač kineskog prvoligaša Beijing Guoana, tvrdi kineski novinar Liu Xiangyu za tamošnji portal qq. Objašnjavaju kako je Guoan riješio i posljednje financijske probleme. “Vodstvo kluba radilo je prekovremeno posljednjih dana”, navodi Xiangyu.

Problemi se odnose na neisplaćene plaće zbog kojih nisu mogli dovoditi igrače. “Guoan je tijekom proteklih godinu dana rješavao stare probleme, uključujući zaostale plaće i sporove poput naknada za raskid ugovora stranih igrača”, piše kineski novinar i ističe kako investitori Guoana žele osigurati nesmetan rad kluba.

“Guoanu je bilo zabranjeno dovoditi igrače. Sada kada je problem riješen, zabrane više nema. Osim De Souse, čiji je dolazak potvrđen, stiže i 32-godišnji kapetan Dinamo Zagreba. Uskoro će postati novi veznjak Guoana”, tvrdi Xiangyu. Nagađa se kako će Dinamo dobiti oko milijun eura odštete.

Također, naveo je kako je direktor Guoana Li Ming početkom ožujka otputovao u Europu kako bi, među ostalim, dogovorio dolazak Ademija. Kineska Superliga dopušta dovođenje sedmorice stranih igrača u jednoj sezoni. Kinesko prvenstvo još nije počelo, a Guoan je završio s prvom fazom priprema, koje će se nastaviti sutra.

Ademi je 2010. godine došao u Dinamo iz Šibenika. Dinamo ga je potom posudio Lokomotivu, u kojoj je proveo dvije godine. Od 2012. do danas je član aktualnog prvaka SuperSport HNL-a za kojeg je odigrao 358 utakmica, postigao 41 i asistirao za 30 pogodaka, prema podacima Transfermarkta. Ademijev ugovor s Dinamom traje do 2026. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na četiri milijuna eura.

“Ademi je tu i dok je tu, ja tu priču ne bih razvlačio. Za njega postoji interes i naći ćemo rješenje koje je najbolje i za njega i za Dinamo. To može biti i odlazak. Iluzorno je govoriti o njegovu značaju za ovu momčad, on je tu 13 godina i svaku utakmicu ide maksimalno”, rekao je trener Dinama Čačić prije pet dana.

“On je kohezivni faktor, on je vođa, igrači ga slijede i to je suvišno govoriti. No doći će vjerojatno vrijeme kad će Dinamo morati igrati bez Ademija, a hoće li to biti za šest mjeseci ili godinu dana, to ne znamo”, dodao je Čačić.

Previous articleNa Krnjevu će se izgraditi vrtić Fiume
Next articleDalić nije pozvao Budimira: ‘Vjerujem da su sretni svi koje je pozvao’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here