Home Vijesti Kirigin: Šutljiva većina Riječana je za opstanak Energa

Kirigin: Šutljiva većina Riječana je za opstanak Energa

2584
4

kirigin2Na adrese Riječana koji koriste toplinsku energiju koju im isporučuje Energo počeli su stizati anketni listići kojima se građane pita žele li i dalje njihovu uslugu po postojećim uvjetima propisima i zakonima.

Odgovoriti se može sa „da“ ili „ne“ do 11. travnja. Ako odgovor bude ‘ne’, u drugom se pitanju treba izjasniti za jednu od pet ponuđenih opcija.

Jedna od mogućnosti je da zgrada ostane u toplinskom sustavu Energa, ali se račun ispostavlja zgradi, a ne pojedinačnim korisnicima. Naplaćuje se iz zajedničke pričuve, a korisnici se sami unutar zgrade dogovaraju o načinu raspodjele.

Druga mogućnost je da se zgrada isključi iz sustava, pri čemu će suvlasnici dalje samostalno odlučivati kako će se grijati. Treća je mogućnost isključenje zgrade iz toplinskog sustava i, postoje li za tehničke mogućnosti, izgradnja vlastite kotlovnice kojom će zgrada samostalno upravljati.

Četvrta je opcija prestanak isporuke toplinske energije na kraju ove sezone grijanja, uz mogućnost davanja toplana u najam korisnicima po cijeni od stotinu kuna mjesečno za svaki stan, a peta je mogućnost – gašenje toplinarske djelatnosti.

U slučaju negativnog odgovora, nijedna od pet ponuđenih opcija nije dobra za građane, osim izlaska iz sustava Energa, što će iziskivati značajna dodatna ulaganja, primjerice u gradnju dimnjaka, jačanje elektroinstalacija u slučaju da se odluče za grijanje na struju, kotlovnice i sl.

Direktor Energa Sanjin Kirigin danas je u programu Radio Rijeke rekao da su računi za grijanje za veljaču upravo poslani na adrese korisnika. Na komentare građana da su sve ponuđene opcije loše i kolika je vjerojatnost da se Energo prestane baviti toplinarstvom, rekao je kako očekuje da će se šutljiva većina ipak opredijeliti za pozitivan odgovor.(radio rijeka)

4 COMMENTS

  1. poznavajući mentatlitet riječana, odgovori idu u prilogu opstanka energa. Komentar na taj mentalitet je: BBBBBBBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE…

  2. Naravno da će opstati jer se većini od 10.000 korisnika Energovog “grijanja” neda maknuti malim prstom,odnosno treba poremetiti svoj komoditet ugradnjom klime ili čega već radi drugog načina grijanja.Ovako je ipak lakše puno se priča ali se zato ništa ne radi osim što se plaćaju visoki računi kao da se grije stan negdje u Lici koji u konačnici i nije ugrijan jer ovo što nam Energo prodaje pod grijanje je smijurija.Ali tako nam i treba jer mi bolje i ne zaslužujemo.

  3. Voljela bih da mi gornji komentatori i ostali odgovore što da radi osoba od 70 god. i mirovinom od tri tisuće koja stanuje u neboderu i samostalno se ne može izdvojiti iz CG a niti ostati u sustavu. Nije problema samo CG već i isporuka tople vode. Nakon troškova za razdjelnike i sva dosadašnja plaćanja Energu trebalo bi pokrenuti pitanja 1. Ima li zakonske osnove da Energo šalje ove upitnike i tako svoje traljavo poslovanje zajedno sa gradskom upravom prebacuje na nas stare i polupismene građane.2 je pitanje Upravitelja koji u ovom slučaju peru ruke, a sebi uredno naplaćuju mjesečno od zgrada. Oni trebaju sjesti za stol s Energom i gosp Obrsnelom pa naći najbolje rješenje za svoje klijente- zgrade kojima upravljaju . Prosvjedi nisu rješenje, a svih njih zajedno može biti sram.

  4. Kome se može prijaviti Energo ako sumnjamo da radi nezakonito? Postoji li kakva financijska policija koja može preispitati (ovu najskuplju) cijenu po kwh. Ako pojedini građanin sumnja da je pokraden, to prijavi policiji, ali šta je sa tvrtkom? Kome prijaviti tvrtku (Energo) ako sumnjamo da nas krade?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here