Home Vijesti Kirurg: Začudilo me što su Maškarinu amputirali nogu

Kirurg: Začudilo me što su Maškarinu amputirali nogu

1480
0

U građanskoj parnici u kojoj obitelj Miroslava Maškarina, od riječkog KBC-a traži 660 tisuća kuna odštete zbog invalidnosti bliskog člana obitelji, svjedočio je u ponedjeljak umirovljeni doktor Arsen Depolo (67). Maškarinu je 2006. godine zbog rutinske operacije slijepog crijeva amputirana lijeva noga i stopostotni je invalid.
– Oko dva sata u noći zvali su me kolege iz KBC-a. Bio sam kod kuće, ali u pripravnosti kao stariji iskusan kirurg. Kada sam ušao u operacijsku salu, ugledao sam kolege Popovića i Horvata kako pritišću aortu i na taj način zaustavljaju krvarenje. Pomoć im je bila neophodna. Zvali su i doktora Uravića – rekao je doktor Arsen Depolo (67). Dodao je da je situacija bila dramatična. Trebalo je, kaže Depolo, sanirati ozljedu i spasiti pacijenta.
– Bila je to borba za goli život. Da naša pomoć nije bila pravodobna, pacijent bi, nažalost, umro – zaključio je Depolo. Na pitanje kako je došlo do povrede aorte Depolo je kazao kako se najvjerojatnije žila probila pri promjeni instrumenta za operiranje (troakara), pošto on ima oštar dio, no ništa ne može tvrditi sa sigurnošću. Bio je uvjeren, dodao je Depolo, da je sve prošlo u najboljem redu, te da se kasnije iznenadio kada je vidio da su Maškarinu amputirali nogu. Suđenje se nastavlja u utorak. (24sata)

Previous articleBernie Ecclestone: Nema razvoda!
Next articleHARTERA K.LJ.B.ING with POPOF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here