Home Sport Kišerlovski pao i odustao od natjecanja

Kišerlovski pao i odustao od natjecanja

209
1

Riječki biciklist Robert Kišerlovski (Astana) pao je u današnjoj 14. etapi Tour de Francea, te je odustao od daljnjeg natjecanja na Touru, objavila je novinska agencija AFP. Prilikom spusta nakon drugog uspona tijekom 14. etape Tour de Francea, hrvatski biciklist Robert Kišerlovski doživio je neugodan pad, te je zbog ozljede ključne kosti odustao od daljnjeg nastupa…

Kišerlovski je u 14. etapu ušao kao 22. u ukupnom poretku, no zbog ozljede ključne kosti zadobivene pri padu u završnim kilometrima nedjeljne dionice odmah je objavljeno njegovo povlačenje s najpoznatije biciklističke utrke na svijetu.

Podsjetimo, Riječanin koji vozi za kazahstansku momčad Astana u petak je u 12. etapi ostvario fenomenalan uspjeh osvajanjem 5. mjesta, pa je s puno optimizma ušao u naredne etape. U subotu je Kišerlovski bio 41. na 13. etapi u vremenu pobjednika, pa se u zbirnom plasmanu probio na 22. poziciju. Međutim, kobna je bila 14. etapa gdje je nakon drugog uspona uslijedio spust prilikom kojeg je hrvatski predstavnik pao te zaradio ozljedu ključne kosti, barem prema prvim informacijama uglednog francuskog sportskog dnevnika L’Equipea.

Recimo da je ovu etapu u dužini od 191 kilometra od Limouxa do Foixa osvojio Španjolac Luis Leon Sanchez Gil (Rabobank) u vremenu 4 sata, 50 minuta i 29 sekundi. Drugi je bio Slovak Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), a treći domaći biciklist Sandy Casar (FDJ-Big Mat).

Previous articleFOTO: Opatija – Carski grad
Next articleNada Matošević nelegalno izabrana u prvom mandatu?

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here