Home Mozaik ‘Klasa optimist’: Lucio Slama – Fiuman sa Sušaka

‘Klasa optimist’: Lucio Slama – Fiuman sa Sušaka

1977
1
lucioslama
Lucio Slama

Ove subote gost emisije Radio Rijeke “Klasa optimist” bio je riječki glumac, strastveni lokalpatriot, navijač Rijeke i Juventusa, zaljubljenik u motore…

Lucio Slama glumac je Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci. Za glumu se zainteresirao još u djetinjstvu: u prvom razredu osnovne škole bio je zadužen da izgovori pionirsku zakletvu, njegove učiteljice prepoznale su talent i nastavile mu dodjeljivati u različitim školskim predstavama, igrokazima i slično.

U riječkom kazalištu prvo je radio kao scenski radnik, a potom se ukazala prilika da počne i glumiti kao dio ansambla Talijanske drame. I danas se sjeća svoje prve premijere – predstave La finta ammalataCarla Goldonija. Osjećaj je, kaže, bio neopisiv, a i danas mu na pozornici najviše znači pljesak publike.

S novim vodstvom, prije godinu dana, u HNK Zajc došao je i osjećaj otvorenosti, širine. Otvorio se prostor za veću suradnju ansambala, pa tako i Lucio, kao član Talijanske drame, sudjeluje u novoj predstavi – mjuziklu Sušak, Sušak čija je premijera najavljena za 12. rujna.

O intendantu Oliveru Frljiću Slama kaže sve najbolje: on je čovjek s vizijom kazališta koja izlazi iz klasičnih granica. “Od njega jednog dana očekujem da pokrene jednog vječnog Goldonija u nekoj novoj, otkačenoj verziji, prilagođenoj trenutku”, kaže Lucio Slama i dodaje da je općenito u životu otvoren i nikoga ne mrzi.

U emisiji govori i o svom angažmanu u Listi za Rijeku s kojom pokušava promijeniti gradsku politiku u pozitivnom smjeru.

Uz kazalište, koje je istovremeno posao i ljubav, gost Klase optimist veliki je nogometni fan: strastveno navija za Rijeku i talijanskog prvoligaša Juventus. Svojevremeno je osnovao i prvi riječki klub navijača Juventusa, a obožava i vožnju na dva kotača. S Luciom Slamom razgovarala je Iva Pavletić Crnić.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here