Home Mozaik Klaunovidoktori od kolovoza svaki tjedan u KBC-u Rijeka

Klaunovidoktori od kolovoza svaki tjedan u KBC-u Rijeka

1252
0

Klaunovidoktori_KBC_RijekaKlaunovidoktori povećali su broj posjeta Kliničkom bolničkom centru Rijeka te od kolovoza ove godine svaki tjedan posjećuju djecu na liječenju. Povećanje broja posjeta na četiri puta mjesečno moguće je upravo zahvaljujući donatorima CRVENIH NOSOVA.
KBC Rijeka je središnja bolnica u kojoj se liječe djeca iz cijele Primorsko-goranske županije te u njoj dnevno leži više od 70 djece. S obzirom na to bilo je nužno povećati broj posjeta klaunovadoktora bolesnoj djeci. CRVENI NOSOVI pripremili su se za povećanje broja posjeta te su proširili svoj riječki tim kojem su se pridružile dvije nove klaunese.
CRVENI NOSOVI bolesnu djecu u Rijeci posjećuju od 2013. godine, počeli su s jednim posjetom mjesečno koji su povećali na dva mjesečna posjeta, a od sada će u bolnici biti prisutni svaki tjedan. Klaunovidoktori su do sada ostvarili više od 40 posjeta Rijeci te tako donijeli radost za više od 2700 djece na liječenju.
Klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre, tome svjedoči i izjava mama Mie: „Imam curicu od 2 godine kojoj je kao bebi operirano srce i dok smo boravili na Rebru na dječjoj kardiologiji, susreli smo s predivnim klaunovimadoktorima, najvažnijim doktorima poslije onih koji spašavaju živote.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here