Home Vijesti Komadina o SDP-ovim aferama: Puno dužnosnika, puno karaktera…

Komadina o SDP-ovim aferama: Puno dužnosnika, puno karaktera…

901
0

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je večeras uoči sjednice Predsjedništva SDP-a kako je riječ o redovitoj sjednici, te da je puno otvorenih tema i pitanja, dodavši da će se razgovarati i o dogovoru za subotnju stranačku konvenciju te o listama za izbore za EU parlament.

‘Puno je otvorenih tema, naravno, i dilema i pitanja. Ajmo reći da je redovita sjednica, a redovite teme su svakako Konvencija u subotu, dogovor oko tijeka Konvencije i pretpostavljam oko europske liste i koalicije. Predsjednik će vjerovatno izaći s prijedlogom, moramo pitati Glavni odbor, a Glavni odbor konačno po statutu amenuje takvu listu. A ima i čitav niz drugih otvorenih pitanja o kojima vi govorite’, rekao je Komadina novinarima ispred sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu, prije sjednice Predsjedništva SDP-a, zatvorene za javnost.

Na novinarsko pitanje je li on, kao potpredsjednik SDP-a, svjestan, u političkom smislu, koliko su štete stranci nanijele otvorene teme u posljednjih mjesec i pol – Šegon, sisačko-moslavačka županica Lovrić-Merzel, automobili – Komadina je odgovorio kako je jasno da su, u odgovornosti vlasti, naravno vrlo važni potezi kao i percepcija građana i kvaliteta poteza.

‘Nekada na okolnosti možete utjecati, a nekada ne možete. Objektivno, situacija je ne samo u našoj zemlji nego i u cijeloj Europi recesijska. Kod nas gospodarski rupa u proračunu je evidentna, znači zatvara se mirovinski sustav, zatvara se zdravstveni, to ide i u deficit, deficit u dug, dug je skup, kamate i tako dalje. Prema tome, tu su teškoće, a teškoće su da se rješavaju’, istaknuo je Komadina.

Na novinarsku opasku, a što je s ‘političkim glupostima koje radite – županica, Šegon, automobili, to su sve stvari na koje su građani iritantni’, Komadina je odgovorio da je ‘stranka veliki organizam’.

‘Četrdeset tisuća ljudi, puno dužnosnika, puno karaktera, dogode se i ispadi iz faze, što se kaže’, dodao je.

Na komentar novinara kako je prema hrvatskoj javnosti ispalo dosta nespretno i ‘sada ovo s automobilima’, da zbog nepripremljenosti ministara, koji nisu znali ‘to iskomunicirati prema javnosti’ ispada kako je riječ o bahatoj vlasti koja reže svima samo ne sebi, a da će se vjerovatno u ovom rebalansu proračuna naći rezanje dužnosničkih plaća, Komadina je odgovorio: ‘pa gledajte, potpuno ste u pravu. Vlast mora dijeliti sudbinu građana. Prema tome, tako se treba i ponašati’.

Na upit novinara hoće li lista za EU parlament biti definirana na večerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a, Komadina je odgovorio da pretpostavlja, ali je ponovio kako Glavni odbor SDP-a mora donijeti odluku.

Na upit kada će biti sjednica Glavnog odbora SDP-a, Komadina je odgovorio da Glavni odbor ima predsjednika.

O temama večerašnje zatvorene sjednice Predsjedništva SDP-a novinari su pitali i predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, koji je odgovorio da će biti ‘važne kao i uvijek’.(tportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here