Home Vijesti Komadina odgovorio Butkoviću i Cappelliju: Čak i Lolek i Bolek znaju da...

Komadina odgovorio Butkoviću i Cappelliju: Čak i Lolek i Bolek znaju da je Marišćina državni projekt!

587
0

“Čak i Lolek i Bolek znaju da je Centar za gospodarenje otpadom Marišćina državni projekt financiran europskim novcem, jednako kao i istarski Kaštijun i drugi centri iz državnog plana gospodarenja otpadom koji do danas nisu niti izgrađeni“, komentirao je župan Zlatko Komadina na početku današnjeg redovnog susreta s novinarima izjave ministra Butkovića i kandidata za župana Garija Cappellija o odgovornosti župana i PGŽ za stanje na Marišćini. „S obzirom na mjesto koje su odabrali za početak izborne kampanje sve upućuje da će ona biti prljava. Podsjetio bih obojicu da je upravo Županijska skupština donijela jednoglasnu odluku da se Marišćina mora ili urediti ili zatvoriti, gdje su navedeni i razlozi tog stava s kojima je Butkovićev kolega i resorno nadležan ministar Ćorić dobro upoznat pa mu se može obratiti za detalje”, rekao je župan.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan dodao je da resorno nadležno ministarstvo ima u rukama sve alate da uredi sustav za gospodarenje otpadom koji će omogućiti i da tvrtke poput Ekoplusa koje njima samo upravljaju mogu uredno poslovati. „Treba u prvom redu uspostaviti sustav primarne selekcije otpada te definirati prihvat goriva iz otpada“, rekao je Krpan. Župan se osvrnuo i na izjavu ministra Butkovića da se prezentiranjem projekata županijskih lučkih uprava kiti tuđim perjem. „To je predstavljanje vodila moja zamjenica, a ne ja i molim ministra da ne podmeće. Županijske lučke uprave nositelji su tih projekata koje su uspješno prijavili na sufinanciranje iz europskih fondova, a ja sam se više puta zahvalio resornom ministru što ih je njegovo ministarstvo u tome podržalo“, naglasio je župan.

Od odluka s prošlotjednog Kolegija župan je istaknuo prvu ovogodišnju raspodjelu sredstava za financiranje 44 manifestacije i događanja u iznosu od 300.000 kuna. Također se rasporedilo 920.000 kuna za prijavljene programe braniteljskih i drugih udruga civilnog društva. „Donijeli smo i odluku o rasporedu 450.000 kuna za saniranje nerazvrstanih cesta na području Gorskog kotara i Klane“, rekao je župan. Pročelnik Krpan najavio je da Regionalna razvojna agencija u partnerstvu s općinama i gradovima kreće u izradu Strategije razvoja Gorskog kotara te najavio program uređenja malih sanjkališta u Gorskom kotaru za što se u naredne četiri godine planira uložiti 6,5 milijuna kuna, pri čemu će PGŽ osigurati 80 posto tih sredstava.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić najavio je da će se u četvrtak, 25. ožujka održati posljednja sjednica ŽS u ovom mandatu. Na dnevnom redu su čak 44 točke među kojima dominiraju odluke vezane uz koncesioniranje pomorskog dobra, zatim izvještaj o izvršenju proračuna kako bi vijećnici koji su i izglasali ovogodišnji proračun mogli raspravljati i o njegovoj realizaciji. Pred vijećnicima je i jedna važna odluka o izgradnji nove osnovne škole u Marinićima sa sportskom dvoranom. Fabijanić je također rekao kako je dobio informaciju da je odbačena kaznena prijava županijskog vijećnika Dinka Beakovića protiv župana Komadine u slučaju bivšeg pročelnika Valerija Jurešića.

Glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević rekao je da su tijekom jučerašnjeg dana u KBC Rijeka kao hitnoće laboratorijski obrađena 74 uzoraka među kojima je 25 Covid pozitvnih. Dodao je da je riječ o visokom postotku jer su sve te osobe došle u KBC s razvijenim simptomima bolesti. U KBC je hospitalizirano 90 osoba od kojih je 10 na respiratoru, a tijekom jučerašnjeg dana preminula je, nažalost jedna osoba. Rončević je rekao i da je na zahtjev župana Komadine i Stožera civilne zaštite PGŽ najavljena isporuka čak 3.200 doza cjepiva više od planiranog za ovaj tjedan što će omogućiti da se cijepi značajno veći broj građana nego proteklih tjedana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here