Home Vijesti KOMENTAR: Guantanamo na riječkoj Rivi!

KOMENTAR: Guantanamo na riječkoj Rivi!

1290
0

Ako je ijedan grad u Hrvatskoj žrtva teritorijalnog preustroja početkom 90-tih godina prošlog stoljeća, onda je to grad Rijeka. Na sjevernoj strani grad je administrativno odrezan od svog prirodnog predgrađa, a s južne strane od mora budući da područjem riječke luke ne upravljaju izabrani predstavnici Riječana nego ‘ustanova’ Lučka uprava Rijeka čiju upravu većinski imenuje Država. I tu je otprilike početak i kraj priče o otvaranju Rijeke moru i efikasnijem upravljanju vrijednim lučkim prostorom, i njegovom otvaranju javnim, komercijalnim ili stambenim sadržajima.

Prema zakonu, osnovna svrha Lučkih uprava je gradnja, održavanje, upravljanje i unapređenje pomorskog dobra koje predstavlja lučko područje.

Koliko je Lučka uprava Rijeka u tome bila uspješna najbolje govore usporedni rezultati riječke i koparske luke u proteklih 25 godina. Uzgred budi rečeno, Kopar ni nema lučku upravu. Lukavi Slovenci su zadržali model iz bivše države u kojem je tvrtka Luka Koper ostala jedinim koncesionarom u jedinoj slovenskoj komercijalnoj luci. Dapače, u Kopru drže da upravo sadašnja organizacija luke omogućava fleksibilnost i prednost Kopra pred Rijekom i ostalim jadranskim lukama.

Vrijeme je pokazalo da su bili u pravu, a riječka Lučka uprava se umjesto osnovnom djelatnošću, zbog koje je osnovana, počela baviti najmom poslovnog prostora. Na taj način se svojedobno pokušao opravdati sto milijuna kuna težak promašaj izgradnje putničkog terminala na pogrešnom mjestu i u pogrešnim gabaritima. Najveću kvadraturu nesuđenog putničkog terminala danas je zauzeo fitness centar, a svoje mjesto tu su našli i šalter za karte, rent a car i ugostiteljski sadržaji.

Kada već ne ide osnovni biznis i ozbiljnije pozicioniranje Rijeke kao jadranske trgovačke luke, u Lučkoj upravi su se dosjetili nove popratne djelatnosti – usluge priveza jahti. Mali problem je u tome što to rade poluilegalno. Zakonska djelatnost Lučkih uprava nije izravno upravljanje marinama nego priprema i izdavanje koncesija za eventualnu luku nautičkog turizma. S obzirom da kao ‘ustanova’ za usluge veza ne naplaćuju PDV, Lučka uprava je na taj način postala nelojalna konkurencija potencijalnim ozbiljnijim ulagačima u tu djelatnost. Stvar je tako dovedena do apsurda. Ustanova kako je osnovana kako bi upravljala razvojem lučkog područja postala je njegov najveći kočničar.

I kad pomislimo da smo sve vidjeli, Lučka uprava Rijeka se pobrine da nas razuvjeri.

Ovih dana je na Adamićevom gatu niknula nezgrapna inox ograda – barijera koja razdvaja Parkiralište ‘Putnička obala’ i privezište za brodice između Adamićevog gata i ugostiteljskog objekta ‘Boonker’. Sasvim očekivano, ova instalacija je razbjesnila građane koji su ionako razočarani sporošću kojom se centar Rijeke otvara moru.

Teško je vjerovati da će ograda dugo izdržati s obzirom na očekivani pritisak javnosti i činjenicu da je evidentno podignuta nelegalno. Naime, područje na kojem se trenutno poluilegalno privezuju jahte ne nalazi se u luci nautičkog turizma nego na području luke otvorene za javni promet u kojoj se na taj način ne može ograničavati režim prolaska ljudi.

Na potezu je sada Ministarstvo pomorstva ali samo uklanjanje barijere neće riješiti osnovni problem, a to je model upravljanja riječkim lučkim područjem koji se u tri protekla desetljeća pokazao potpuno neadekvatnim, bez obzira na trenutnu političku opciju na Markovom trgu. Nema dileme da ogradu treba ukloniti ali još je važnije otvoriti pitanje upravljanja lučkim područjem kao glavnu riječku razvojnu temu. A značajnijeg razvoja neće biti bez znatno većeg utjecaja Grada Rijeke i Riječana u upravljanju tim prostorom. (Danko Švorinić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here