Home Vijesti Končar 1. rujna preuzima 3.maj

Končar 1. rujna preuzima 3.maj

610
0

Tvrtka Jadranska ulaganja Danka Končara riječko brodogradilište 3. maj trebala bi u svoje vlasništvo preuzeti s 1. rujnom ove godine, najavio je za današnjeg posjeta riječkom škveru Danko Končar. Končar je u brodogradilište došao sa suradnicama i sastao se s upravom, predstavnicima sindikata i Radničkog vijeća.

Program restrukturiranja brodogradilišta, nakon što ga je odobrila Europska komisija, sada se prevodi s engleskog na hrvatski jezik kako bi se o njemu očitovao AZTN i Vladino povjerenstvo, a Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) počela s izradom privatizacijskog ugovora. Primopredaju bi, doznaje se, mogla odgoditi upravo procedura oko izrade ugovora o prijenosu vlasništva, no ne na dulji rok. Na današnjim sastancima Končar je posebno isticao potrebu povećanja produktivnosti te naglasio da se s programom restrukturiranja počne odmah, a pitanje koncesijske naknade, kazao je, još je otvoreno.

Sindikatima je s Končareve strane potvrđeno prihvaćanje Socijalnog sporazuma, no, dopunit će se još nekim odredbama vezanim uz obveze radnika. (večernji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here