Home Vijesti Končar otpušta 1500 trećemajaca?

Končar otpušta 1500 trećemajaca?

1046
3

Danko Končar, potencijalni kupac riječkog brodogradilišta 3. maj, susreo se u subotu sa sindikalcima tog brodogradilišta. Kako je situacija na svjetskom tržištu teška, Končar je kazao da nema novih i sigurnih poslova koje bi donio sa sobom i tako im osigurao posao. Dodao je da je čak 1000 do 1500 metalaca 3. maja višak, donosi Novi list.

I dok su neki sindikalci njegovu izjavu protumačili kao generalnu, drugi dio nezadovoljan je smatrajući da je Končar zapravo najavio otkaze.

– Gospodin Končar vrlo je jasno rekao kako nema novih poslova na vidiku, a ako i bude to neće biti u bliskoj budućnosti. Zašto onda država upliće Končara osim ako se na taj način ne misli riješiti poduzeća kojima ne zna upravljati, pitanje je predsjednice Radničkog vijeća Nade Jelinić-Starčević.

3 COMMENTS

  1. Novi list služi političkim interesima S.Linića. Sjetite se kakvu je klapu zavisnih riječkih firmi na brzinu organizirao da preuzme NL.Jasno odmah je uskočila i zavisna banka s kreditom. Kako je sve to bilo i suvišno prozirno Linića je zakočio vjerojatno Milanović, ili netko viši od njega. No, cilj je postignut. Novi vlasnik je skrušeno učinio ono što Linić očekuje od NL. U službi Linića i tajkuna koji stoje iza njega.
    Tako je i sada s 3.Majem. Končar će ući ali će ga vlast Linića miksati, da po potrebi igra za Linića, jer Rijeka je njegov feud. Tako treba čitati prvu stranicu NL o otpuštanju 1500. radnika
    Rijeka je totalno zapuštena demokratska sredina, a opozicija je graknuti dva mjeseca prije lokalnih izbora.

  2. Čitam bilten Linića zvani NL: Končar šokirao Obersnela. Navodno je ova podvala NL toliko šokirala Obersnela da je još pred dva dana prestao jesti, te da je virtualno uzeo bolovanje jer je u šoku. Kakve predstave van HNK I.Zajca.
    Da je taj autentični partijac bio oduvijek šokiran radom svojih Partijskih drugova u Tvornici papira,Transadriji,Torpedu,Elektromaterijalu odavna bi završio u Lopači, jer bi ga to uništilo. To je toliko lažno kao i desna ruka HDZ-ovaca na srcu, a lijeva koju se uvijek ne vidi u našim džepovima.
    I danas na prvoj strani NL piše o spomeniku maškarama uz sliku tipičnog maškaranog političara, pa predlažem da Kamenar izradi skulpturu umjetničkom rukon a baza neka mu bude ovaj korpulentni političar, koji vuče kolonu kao kaznu što mu je namjestio Njegov i naš Gazda. Jedino će tako ostaviti trajni trag u povijesti ovog grada, jer što god je do danas učinio, a nije ništa, nemamo ga po čemu pamtiti, pa neka ode u spomenik maškarama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here