Home Najnovije Končar: Škveranima obećavam udio u dobiti do 25 posto

Končar: Škveranima obećavam udio u dobiti do 25 posto

704
0

Danko Končar nedavno je prozvan čovjekom koji drži ključ ulaska Hrvatske u Europsku uniju jer bez njega ne bi bilo moguće zatvoriti pregovore u poglavlju brodogradnje. Vlada mu je stoga dala zeleno svjetlo za kupnju triju škverova, Brodotrogira, 3. maja i Kraljevice.U ta tri škvera zaposleno je 4320 radnika, a uz njih je vezano i još barem 40 tisuća ljudi, kooperanata škverova te obitelji radnika.

S obzirom na to da je Končar jedini ponuđač za preuzimanje ovih tvrtki, ali i zato što je ovo pitanje od goleme važnosti za državu i radnike, serijal o poslovnom carstvu i životnom putu ovog poduzetnika završavamo upravo temom o brodogradilištima. Na pitanje ‘tko je Danko Končar’ do sada smo se trudili odgovoriti. Za kraj ga zato pitamo što namjerava učiniti s brodogradilištima ako postane njihov vlasnik.

– Kao prvo, neću preuzeti dugove koji su nastali ranije. Krenut ćemo od nule. Radnicima obećavam do 25 posto udjela u škverovima. Smatram da će na taj način oni biti dodatno motivirani za rad i uspjeh, odnosno spašavanje posrnulih tvrtki u kojima rade. Oduvijek govorim da mi ne treba 100 posto vlasništva tvrtke jer ona nije objekt, strojevi ili zemlja. Uspješnu tvrtku čine ljudi. Ako dobro rade, raste vrijednost. Ako su loši, onda gubim i više od tih 25 posto – objasnio je Končar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here