Home Mozaik Koncert Rade Šerbedžije u HNK Ivana pl. Zajc

Koncert Rade Šerbedžije u HNK Ivana pl. Zajc

117
0

Glasoviti glumac Rede Šerbedžija održat će u nedjelju, 21. prosinca 2008. godine u 20 sati u riječkom HNK Ivana pl. Zajca koncert „Imam pjesmu za tebe“ na kojem će mu se pridružiti i poznati gosti: gitaristički virtuoz Miroslav Tadić, poznati novosadski tamburaš Momo Nikolić i violončelistica iz SAD-a April Guthrie. Na programu su pjesme s posljednjega nosača zvuka „Imam pjesmu za tebe“ Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića. Tako ćemo imati priliku uživo slušati pjesme s toga albuma poput Dedićevih kultnih pjesmama „Djevojka iz moga kraja“, „Moderato Cantabile“, „Tvoje nježne godine“, kao i ličke, makedonske i romske narodne pjesme. U Šerbedžijinoj verziji čut ćemo i „Oprosti, volim te“ Drage Diklića, pjesmu koja je svoju praizvedbu doživjela na Opatijskom festivalu 1963. godine a svoje mjesto također je pronašla i na albumu izdanom ovoga ljeta koji se, istaknimo, nalazi na vrhu top ljestvica najprodavanijih!
Jedina pjesma koja je praizvedbu doživjela izlaskom albuma „Imam pjesmu za tebe“ je istoimena autora Zlatana Arslanagića. Tu je pjesmu, na sebi jedinstveni način, u tri riječi opisao Miljenko Jergović kao „emocionalnu emigrantsku razglednicu“ što ona upravo i jest.
Da ne bude razočaranih, Rade Šerbedžija najavljuje i neke ranije, a još uvijek najpopularnije pjesme sa svog repertoara. Recimo samo „Ne daj se, Ines“.

Previous articleRijeka KVIG: Četvrti uzastopni Kup imperativ
Next articlePolančec pozvao škverane da odustanu od štrajka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here