Home Sport Rijeka KVIG: Četvrti uzastopni Kup imperativ

Rijeka KVIG: Četvrti uzastopni Kup imperativ

916
0

Nakon utakmice Lige prvaka s Murcijom u redovima odbojkašica Rijeke KVIG vladali su pomiješani osjećaji. S jedne strane bilo je prisutno zadovoljstvo zbog ostvarene pobjede koja ih je dovela nadomak plasmana u drugi krug najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu. S druge nitko nije mogao, niti je pokušavao, pobjeći od činjenice da su Riječanke pružile jednu od najslabijih partija ove godine i to uoči najvažnijeg ispita u prvom dijelu sezone, Final Foura Kupa Hrvatske u Kninu, gdje osiguravateljice danas od 16.30 sati očekuje polufinalni ogled s Volksbank Azenom.
– Ne bih htjela da ljudi pomisle da smo podcjenjivački ušle u utakmicu s Murcijom jer to nije istina. Murcia je pružila odličan otpor, u trećem setu imale su nekoliko nevjerojatnih poteza u obrani što nas je dodatno deprimiralo. Španjolkama treba čestitati na dobroj igri, posebice kada se zna da su zaigrale u oslabljenom sastavu – kazala je kapetanica Patricija Daničić sabirući dojmove iz utakmice u kojoj su se osiguravateljice morale dobro pomučiti za gotovo svaki poen.
– Nama se sve preokrenulo, u Španjolskoj smo odlično primale, ovdje je prijem bio stvarno loš. Ni u obrani nismo reagirale kako smo trebale. Slabo smo servirale, sve loše nakupilo se u jednoj utakmici. Jedina prava opasnost je zapravo dolazila od Rivere koju smo morale bolje zatvoriti. U neku ruku mi je i drago da su Španjolke pružile dobar otpor, jer da je susret završio za 45 minuta svi bi se pitali kakva je ovo Liga prvaka? Dobra strana jest da smo pokazale da u završnicama setova, kada se lomio rezultat, možemo podignuti razinu igre i slomiti otpor protivnika – dodala je Daničićka zaključi vši priču o Ligi prvaka koju su u klubu ionako svi već arhivirali okrenuvši se današnjem polufinalu Kupa Hrvatske protiv Volksbank Azene. Izabranice Igora Lovrinova krenut će u lov na četvrti uzastopni trofej Kupa Hrvatske, niz koji je do sada uspjela ostvariti jedino zagrebačka Mladost.
– Sve osim osvajanja Kupa Hrvatske bio bih apsolutni neuspjeh i toga smo svi svjesni. Nemamo pravo na opuštanje, od prvog poena polufinalnog susreta sa Azenom moramo dokazati da smo favoriti. O Azeni nemamo apsolutno nikakve informacije, poznamo jedino tehničarku Dianu Reščić koja je svojevremeno igrala u Rijeci. Svjesni smo da će svi doći naoštreni i napaljeni na nas, no nemamo pravo na kiks. Ako slučajno izgubimo u polufinalu, možemo slobodno odmah otići doma, jer utakmica za treće mjesto nam neće ništa značiti – ustvrdila je riječka napadačica dodavši da akumulirani umor ne bi smio doći do izražaja.
– Naravno da smo sve željne odmora, no prevažne utakmice su pred nama da bismo sada o tome razmišljale. Lijepo je biti na vrhu i svjesne smo da će suparnici učiniti sve da nas maknu s njega, kao što su svojevremeno svi htjeli pobijediti Mladost. Dovoljno je reći da Splićanke već od srijede treniraju u Kninu što najbolje govori o njihovoj ozbiljnosti i namjerama da osvoje Kup – zaključila je Patricija Daničić.

Previous articleRijeka neće zaboraviti Robija Paulića
Next articleKoncert Rade Šerbedžije u HNK Ivana pl. Zajc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here