Home Vijesti Kosor s Mubarakom dogovara i mogućnost koncesije riječke luke

Kosor s Mubarakom dogovara i mogućnost koncesije riječke luke

1093
0

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i delegacija od 45 hrvatskih gospodarstvenika koje predvodi Nadan Vidošević, doznaje Večernji list, 1. prosinca ove godine otputovat će u službeni posjet Egiptu. U dvodnevnom posjetu Egiptu Kosor će se sastati s čelnicima te zemlje, s kojima će, osim bilateralnih razgovora, razmijeniti političko mišljenje, ali i otvoriti toliko očekivanu temu ekonomske suradnje Hrvatske i Egipta.

Eman Moharram, egipatska veleposlanica u RH, potvrdila je tu informaciju naglasivši da se odlazak hrvatske premijerke u Egipat smatra povijesnim događajem.

– To će biti prvi put od nezavisnosti Hrvatske da jedan predsjednik hrvatske vlade posjeti našu zemlju, i to je svakako vrijedan povijesni trenutak. Za boravka u Egiptu premijerka Kosor će se sastati s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom i s predsjednikom egipatske vlade dr. Ahmedom Nazifom.

Glavna tema razgovora između premijerke Kosor i Egipćana, prema svemu sudeći, bit će koncesija riječke luke. Naime, poznato je da je Egipat nakon raspada Jugoslavije pokazao velik interes za koncesiju riječke luke. Međutim, ni pokojni predsjednik Tuđman ni bivši premijer Sanader nisu pristali na to.

Previous articleDo kada ćemo skidati gaće?
Next article32. Ri Rock Festival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here