Home Sport Kostrenski Triatlon: Gabriel Barac i Nika Rimaj osvojili nove naslove

Kostrenski Triatlon: Gabriel Barac i Nika Rimaj osvojili nove naslove

129
0
Prvenstvo Hrvatske u triatlonu 2024
Prvenstvo Hrvatske u triatlonu 2024. Foto: Ines Gržinčić Palčec

Ovogodišnji Kostrenski triatlon, održan pod nesnosnom vrućinom, ostat će zapamćen kao jedan od najtežih izdanja do sada. Najbolji hrvatski i mnogi inozemni triatlonci i triatlonke iz Austrije, Italije i Slovenije natjecali su se u plivanju, biciklizmu i trčanju na gotovo 40°C. Sudionici su sprintali prema cilju na ravnici Šetališta kostrenskih pomoraca. Nakon prošlogodišnjeg izostanka, bivši pobjednici Gabriel Barac iz “Rivala” i Nika Rimaj iz “Zrinskog” vratili su se po svoje titule. Osvojili su prvo mjesto i ponovo postali prvaci Hrvatske u supersprint triatlonu.

Najbolji rezultati: Ženska i muška konkurencija

Pred stotinama gledatelja, Nika Rimaj iz TK Zrinski dominirala je u sveukupnoj konkurenciji žena, završivši utrku za 40:04s. Samo tri sekunde iza nje, Marija Lukina iz TK Rudolf Perišin zauzela je drugo mjesto. Treće mjesto pripalo Rozi Šporčić iz TK Maksimira s vremenom 41:01s. Kod juniorki, Roza Šporčić je bila najbrža. Slijedile su je Aurora Valinčić iz Rivala i Anja Škunca iz TK Petar Zrinski.

U muškoj konkurenciji, Gabriel Barac iz Rivala osvojio je prvo mjesto s vremenom 35:34s, samo jednu sekundu ispred Filipa Vilenice iz TK Zrinski. Treće mjesto pripalo je Andri Sertiću iz TK Maksimira s vremenom 36:12s. Među juniorima, najbrži su bili Filip Vilenica i Andro Sertić, dok je treće mjesto zauzeo Vito Obrovac iz TK Petar Zrinski.

Timsko natjecanje i učešće djece

U timskom dijelu natjecanja, prvo mjesto među seniorkama osvojile su predstavnice TK Petar Zrinski. Drugo i treće mjesto zauzele triatlonke TK Maksimira i TK Pule. Najbrži muški seniorski tim bio je iz TK Maksimira, dok su drugo i treće mjesto pripali TK Petar Zrinski i domaćinima iz TK Rivala.

Posebno veseli veliki odaziv djece, njih preko 70 nastupilo je u raznim starosnim kategorijama između 5 i 15 godina. Ove godine, Kostrenski triatlon je uvršten u Alps-Adriatic Triathlon Cup, čime je Kostrena stala rame uz rame s natjecanjima u Ljubljani, Gorizii, Woerthersseeu i Bledu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here