Home Vijesti Kostu nitko ne obilazi, otac u pritvoru, majka ne pita za njega!

Kostu nitko ne obilazi, otac u pritvoru, majka ne pita za njega!

112
0

Dječak (13) koji je počinio masakr u svojoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru već šest dana leži na posebnom odjeljenju Klinike za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu, a kako piše Kurir, njegova majka nijednom nije izrazila želja da ga vidi.

Podsjetimo, dječak je 3. maja u školi koju je pohađao ubio osam svojih prijatelja i zaštitara D.V. (51), a ranio njih šest i profesoricu povijesti T. S. (54).

– Smješten je na Klinici i pod nadzorom je liječnika koji svakodnevno prate njegovo stanje, a ustanova je i pod nadzorom Odjela kriminalističke policije. Nikada mu nitko iz najuže obitelji nije došao u posjetu, niti je on za to izrazio želju – kaže izvor Kurira blizak dječakovoj obitelji.

Kako se navodi, jedina osoba koja je u Kliniku došla po dječaka bila je njegova sestrična koja ga nije posjetila, već je samo došla i zaposlenicima predala stvari za njega.

– Otac mu je u pritvoru pa ga nema prilike viđati, a majka nikad nije otišla, niti je tražila da ide kod njega – kaže sagovornik.

Prema izvorima srpskih medija, posljednji detalji masakra u školi koji je počinio ovaj dječak su da je i on izašao u dvorište kroz prozor nakon što je provjerio da je sve pobio.

– Kada su se svi razbježali, a jedini ostali poginuli, on je s oružjem i rancem izašao kroz prozor u školsko dvorište, gdje je nakon nekoliko minuta uhapšen – kaže naš izvor i dodaje:

– Izašao je van, nazvao policiju i razgovarao s operaterkom 192 koja mu je govorila kako da se ponaša dok policija ne dođe. Razgovarao je s njim i davao mu upute. Dječak se razoružao.

Kako doznajemo, dječak se i dalje pita da li mu se ljudi dive i da li je popularan.

Ministrica Darija Kisić rekla je da je nakon tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” svatko imao instinktivnu potrebu vidjeti svoju djecu i svoju obitelj, svoje roditelje.

– Dječak je trenutno u zdravstvenoj ustanovi, na dječjoj psihijatriji. S obitelji dječaka svakodnevno smo u kontaktu. Od tragedije je prošlo malo vremena, a bit ćemo u kontaktu još dugo. I tako je u svakom pojedinačnom slučaju. Ne može se dogoditi da ovaj dječak bude pušten. Nalazi se u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje okoliša ili potencijalno ugrožavanje okoliša, uključen je cijeli niz relevantnih aktera. Nije to tako jednostavno. Puno je rečeno o prevenciji, ali kako spriječiti u ovom slučaju kada nismo pronašli uzroke? Dijete je iz socijalno kompetentne obitelji visokoobrazovanih roditelja koji dobro zarađuju, a to pokazuju i sve ocjene Centra za socijalni rad. Zbog saniranja rane na usni prije dvije godine, zbog mogućeg vršnjačkog nasilja, Tiršova je obavijestila policiju, a odmah se uključio i centar za socijalni rad koji je proveo nadzor. Kao što je dugo postojao niz okidača koji su vodili do toga, tako će i ocjene stručnjaka iz različitih područja trajati dulje vrijeme – rekla je Darija Kisić.

Previous articleModrić čestitao rođendan nekadašnjem suigraču: Brate, jako mi nedostaješ
Next articleVečeras veliko finale Eurosonga 2023. evo gdje ga sve možete pratiti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here