Home Mozaik kRIk 3 – šansa za mlade riječke umjetnike

kRIk 3 – šansa za mlade riječke umjetnike

439
0

I treću godinu zaredom mnogobrojni će neafirmirani riječki kreativci imati priliku »kriknuti« te kroz različite grane umjetnosti predstaviti vlastiti doživljaj čujnog, viđenog, bliskog. Omogućit će im to Udruga mladih »Akcija« u suradnji s udrugama »Spirit«, »Nešto novo«, »Trag« i klubom »Palach« u čijoj organizaciji od 2. do 11. listopada kreće treći festival »Kreativnost riječke kulture – kRIk«.

– »kRIk 3« nastavlja svoju već uhodanu tradiciju promocije neafirmiranih umjetnika, pa će tako i ovoga puta u njemu moći sudjelovati svi koji svoj rad žele prezentirati publici. Manifestacija se sastoji od DJ natjecanja koje je zakazano 3. listopada u klubu »Palach«, izložaba u »Palachu«, »Spiritu« i »Vološćici«, tematske likovne radionice »Krik za urbani užas ili krasotu« te revije amaterskog filma i videoprojekcija koje će se od 6. do 8. listopada prikazivati u »Spiritu, najavio je Mario Alempijević uime Udruge mladih »Akcija«.

Mario Alempijević objašnjava kako će svim događajima prethoditi radionice ili vježbaonice u »Spiritu« koje počinju ovih dana te na koje se moguće prijaviti putem maila info@poriluk.com ili pak u prostorima udruge (B.Polića 2/1kat) na sutrašnjem sastanku u 19.30 sati. Po istom principu primat će se i videoradovi za spomenutu reviju.

– Mlade DJ snage ovdje će moći, na osiguranoj opremi, vježbati za natjecanje, a svi koji se od sutra prijave na videofilm, likovnu ili fotoradionicu moći će štošta naučiti o procesu snimanja i obrade videa ili pak dobiti priliku izraditi kolektivni foto kolaž ili foto strip vlastitog doživljaja koji se tiče suživota sa ambijentom grada, objasnili su voditelji radionica Helga Paškvan i Denis Pilepić iz »Spirita«. Zanimljivo, u sklopu graffiti radionice, koja će također biti dio trećeg »kRIka«, najbolji i napoznatiji riječki grafiteri oslikat će neke od zidova »Palacha«. (novi list)

Previous articleKvarneru upitan početak prvenstva
Next article4. Jazz Ex Tempore u Opatiji i Zagrebu od 29.09. do 4.10.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here