Home Sport Križmanu kazna zbog ‘privatne utakmice’

Križmanu kazna zbog ‘privatne utakmice’

335
0

Kod igrača »Rijeke« se u posljednjim utakmicama počela javljati stanovita doza sebičnosti, što će neki nazvati igranjem »privatnih utakmica« što je ipak malo pretežak izraz. Recimo, braća Sharbini su u posljednje dvije utakmice silno iziritirali gledatelje kada su u dvije kontre težili obiteljskoj suradnji umjesto da loptu dodaju bolje postavljenom Saniju Križmanu. Mladi žminjski napadač je pak ulaskom na teren protiv Sesvećana bespotrebno počeo solirati, a u jednom trenutku je izgubio loptu gotovo na sredini terena i složio polukontru na drugoj strani, te pritom još zaradio žuti karton zbog prigovora sucu. Takvo nešto se teško može pripisati nestašnom mladenačkom duhu, više krivom načinu da se dokaže treneru da zaslužuje mjesto u startnoj postavi.

    – Igrači su ti koji odlučuju na terenu i oni sigurno u nekim situacijama drukčije vide neke stvari od nas na klupi ili ljudi na tribinama. Mislim da su braća Sharbini željela najbolje. Znaju vrlo dobro da volim da odigravaju okomite lopte kao što je na primjer Ahmad fenomenalno proigrao Anasa u prvom poluvremenu – kaže Rubčić, koji s puno manje blagonaklonosti gleda na Križmanovo ponašanje.
    – Mlad je igrač i zbog toga me njegovo ponašanje nije razočaralo. Osjećam da je nezadovoljan svojim statusom. Međutim, to nezadovoljstvo mora iskazati na drukčiji način. Mora živjeti s ekipom i kada istrči na teren, u prvom redu razmišljati o uspjehu ekipe. Recimo, Matko je vrhunski odradio utakmicu protiv Sesvećana, izvukao sam ga jer se potrošio i odlučio uvesti Križmana. Moja je sreća što imam na raspolaganju jednog mladog vrhunskog igrača, međutim, umalo smo zbog tog mojeg poteza i njegove nediscipline u igri izgubili utakmicu. Zbog toga će Križman snositi sankcije, vidjet ćemo još kakve – rekao je trener »bijelih«. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here