Home Mozaik Lijepo zamišljen otvoreni dio potoka Brajda postaje ruglo grada?

Lijepo zamišljen otvoreni dio potoka Brajda postaje ruglo grada?

313
0

U ex kompleksu Benčić dobili smo obnovljenu Palaču šećera, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, te Dječju kuću. U tijeku je obnova buduće zgrade Gradske knjižnice. U sklopu javne površine uređen je dio otvorenog korita potoka Brajda. Po mom mišljenju taj betonski sarkofag nije dobro arhitektonsko rješenje. Bilo je bolje da je to korito obloženo prirodnim kamenom sa kosim zidovima, slično kao što je korito Rječine na ušću. Posebno je opasno za djecu koja se igraju u tom parku. Zidovi tog potoka su visine cca 3 metra, a dubina vode je cca 1 metar. Ako malo dijete padne u to korito samo ne može izaći van.

To korito nema niti ugrađene skale kojim bi se moglo doći u potok i pomoći nekomu. Ovaj problem sam već objavio na fb-u u rujnu 2021 godine, te prije mjesec dana. U korito je na mjestu ponora ispod zgrade Teatrino ugrađena rešetka koja sprečava da netko ne završi u ponoru. To je koristan potez, ali ta rešetka zaustavlja krupno smeće koje netko baca u potok. Zbog toga je danas ovaj atraktivan potok ruglo Grada. Da li je netko zadužen za čišćenje javnih površina? Napominjem da u tom parku nema niti jedne klupe, kao niti kante za smeće!

Činjenica je da Rijeka nema samo Rječinu, već obiluje i potocima. Na žalost većina njih je urbanizacijom ostala skrivena pod zemljom.(tekst i foto: maks kosjek)

Previous articleSrpski voditelj proglasio prepucavanje Milanovića i Plenkovića najluđom stvari tjedna
Next articleDok je Putin paradirao Crvenim trgom, Ukrajinci su potopili njegov paradni brod! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here