Home Vijesti Linić najavio tužbu protiv Turaka koji su odnijeli pet milijuna eura

Linić najavio tužbu protiv Turaka koji su odnijeli pet milijuna eura

1659
2

linic4001Nakon što je tročlana turska uprava tvrtke Dina Petrokemija s Krka podnijela ostavku i naplatila državno jamstvo od pet milijuna eura, oglasio se ministar financija Slavko Linić. Kaže, Ministarstvo financija radi na tužbi koju će podići pred hrvatskim sudovima.

Ministar financija Slavko Linić je novinarima u Varaždinu kazao da Ministarstvo financija radi na tužbi protiv turskog Caliskana koji je naplatio državna jamstva od pet milijuna eura za spas proizvodnje u Dini, a dodao je i da način na koji je otišao turski investitor govori da nije ni došao s ozbiljnim poslovnim namjerama.

“Tužbu ćemo podići pred hrvatskim sudovima i ona se neće odnositi samo na jamstvo, nego i na neisplaćene plaće radnicima. Vlada je dala jamstvo jer joj je bio cilj sačuvati proizvodnju i radna mjesta te socijalno zaštititi radnike”, rekao je Linić.

Povukli se zbog cijene zemljišta?

Iako Turci službeno nisu obrazložili svoju odluku da se povuku iz Dine, HRT je objavio da je do toga došlo zbog zemljišta namijenjenog gradnji LNG terminala, odnosno jer se Turci nisu uspjeli dogovoriti oko cijene zemljišta s kupcima HEP-om i Plinacrom.

Dina Petrokemija trenutačno je u postupku predstečajne nagodbe. Ministar Linić je u ponedjeljak kazao da u ovom trenutku Vlada nije obaviještena ni o jednom potencijalnom partneru. Radnici pak očekuju isplatu osam plaća. (net.hr)

Previous articleKoalicija SDP-a za lokalne izbore
Next articleDjelatnicu kioska gađale prodajnim asortimanom

2 COMMENTS

  1. Neka Linić javnosti objasni poziciju Ježića i stvarni razlog zbog kojeg je On osobno u tom problemu. To o brzi za radnike neka objesi mački za rep. Šutio je dok je propadao 3. Maj, Torpedo, Istravino,Elektromaterijal,Tvornica Papira,Tvornica konopa, a zašto se sad trudi? Zato jer mu je Ježić blizak?

  2. Sama činjenica da su se turci naplatili iz jamstva RH govori kakav je kvalitetan sporazum ili Ugovor zaključio gosp.Linić sa istima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here