Home Vijesti Linić: Polančec je sređivao, a Sanader amenovao

Linić: Polančec je sređivao, a Sanader amenovao

113
0

SDP-ovac Slavko Linić podržao je poziv Stjepana Mesića USKOK-u da ispita Ivu Sanadera o prodaji Ine, te je dodao da su Sanader i Polančec oštetili državu za skoro tri milijarde kuna. Saborski zastupnik Slavko Linić je izjavio kako je grijeh Ive Sanadera i Damira Polančeca što su kroz kupnju tvrtke Plinacro, koja je bila u sastavu Ine, mađarskome MOL-u vratili dio novaca kojim je ta tvrtka kupila dionice Ine.

”Odgovornost postoji jer su obojica zavaravala javnost pričajući da je osiguranje plinskog biznisa dobro za Hrvatsku”, rekao je, dodajući da je na taj način umanjen iznos koji su Mađari uplatili za dionice Ine.

”Vrlo je opasno kad to rade prvi i drugi čovjek Vlade”, upozorio je Linić, uvjeren da je državni proračun tim poslom oko prodaje plinskog biznisa oštećen za dvije do tri milijarde kuna, te ističe da su to u Vladi prikrivali.

U grijehe Sanadera i Polančeca ubraja i to što je, tvrdi, upravljanje Inom prebačeno na izvršni odbor, dok je uprava ostala kao forma.

”Upravljanje Ine je sada izvan ruke Hrvatske vlade, jer izvršnim odborom upravlja mađarski dio vlasnika”, rekao je.

Upitan jesu li to Sanader i Polančec radili zbog osobne koristi, Linić odgovara kako je posao Državnog odvjetništva da to utvrdi.

”Evidentno je da je to previše povezano s Podravkom, a obmanjivanje hrvatske javnosti ne radi se radi toga što netko nema interesa, nego vjerojatno ima. No, to je posao državnog odvjetništva, a ne nas političara”, ustvrdio je.

”Poveznica je Polančec koji je sve to obavio, sve to potpisao, sve to pripremio, a naravno bez nalogodavca koji je sve to amenovao na hrvatskoj vladi to nije mogao”, dodao je Linić.

Odgovornima smatra i tajne službe koje su, kaže, sve znale, a nisu reagirale.

”Imale su ugovor o prodaji dionica Ine i sve su znale. Jesu li izvještavale ljude koje treba izvjestiti, vjerojatno nisu”, rekao je.

Linić je naglasio kako je na predsjedniku Republike i premijerki da utvrde zašto tajne službe ne rade svoj posao.(net.hr)

Previous articleEduardu Nodilu 7 i pol godina za malverzacije u Riječkoj banci
Next articleRazbojnik uhvaćen u zasjedi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here