Home Vijesti Linić se vraća u politiku i preuzima SDP?

Linić se vraća u politiku i preuzima SDP?

2154
0

Prema informacijama portala Index, Linić i Šegon posjetili su prostorije SDP-a na zagrebačkom Iblerovom trgu. Navodno se prošlog tjedna pregovaralo o povratku ovog dvojca u okrilje SDP-a.

Podsjetimo, Slavko Linić izbačen je iz SDP-a u lipnju 2014. godine. Za izbacivanje Linića bilo je tada 50 članova Glavnog odbora, dok je 47 njih glasalo protiv. Zanimljivo je kako je Bernardić tada bio protiv izbacivanja Linića iz te stranke. Protiv Linićeva izbacivanja bio je tada i Zlatko Komadina, ali i Rajko Ostojić, dvojac koji trenutno u stranci predstavlja čvrst oslonac za Bernardića. Komadina je čak najavljivao da bi, u slučaju da on postane čelnik SDP-a, odmah vratio Linića u stranku.

S Linićem misle vratiti Rijeku SDP-u?

Podsjetimo kako se SDP trenutno nalazi u krizi. Posljednja anketa u 2017. godini donijela je i svojevrsnu senzaciju jer je Crobarometrovo istraživanje pokazalo da SDP više nije neprikosnoven ni u Rijeci gdje ih je za jedan postotni bod preskočio Živi zid. SDP ne kontrolira ni većinu u riječkom Gradskom vijeću. Dio članova vjeruje kako bi se povratkom Linića taj omjer ponovno vratio u korist SDP-a.

Što se samog Linića tiče, on je za Bernardića prošle godine pokazivao velike simpatije.

“Treba poduprijeti njegovu politiku, kao i da svi u stranci trebaju raditi, i stari i novi”, rekao je svojedobno Linić koji je govorio i kako bi mogao biti savjetnik predsjednika SDP-a, ali kao nestranačka osoba.

Previous articlePOZITIVNO: Bura – druga strana Riječkog sveučilišta
Next articleTri autobusa izgorila u tjedan dana, je li ugrožena sigurnost putnika?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here