Home Vijesti Lista za Rijeku: Glasnović širi mržnju po Hrvatskoj jer ne smije u...

Lista za Rijeku: Glasnović širi mržnju po Hrvatskoj jer ne smije u zemlji iz koje je došao!

3443
0
foto: kamenjar.com

foto: kamenjar.com
foto: kamenjar.com
Lista za Rijeku osuđuje školski primjer govora mržnje i otvorenog poziva na nasilje u izjavi objavljenoj na facebook stranici izabranog zastupnika Željka Glasnovića, objavljeno je u današnjoj stranačkoj izjavi za javnost.

‘Epiteti kojima Glasnović časti hrvatske studente su uvreda za sve ljude zdravog razuma, a posljednji Glasnovićevi ispadi ukazuju da je riječ o osobi uvjerenoj da i dalje živi u 40-tim godinama prošlog stoljeća. Demokratska javnost mora reagirati na činjenicu da je u Hrvatskoj izabran zastupnik čije su vrijednosti podudarne ideologijama koje su nevine ljude u bližoj i daljoj povijesti slala u konclogore i gulage.

Tragedija je tim veća što Glasnovića u hrvatski Sabor nisu izabrali građani naše nego susjedne države i to po izbornom zakonu iz kojeg proizlazi da je za saborskog zastupnika dijaspore potrebno skupiti dvostruko manje glasova nego za zastupnike koje biraju građani naše zemlje. Ovakvo zakonsko rješenje sada je omogućilo apsurdnu situaciju da izabrani zastupnik po hrvatskom javnom prostoru širi mržnju koju ne smije širiti u državi iz koje dolazi!

Lista za Rijeku poziva nadležne institucije da što hitnije reagiraju s obzirom da je u zadnjem Glasnovićevom istupu nedvojbeno riječ o kaznenom djelu govora mržnje prema određenoj skupini što je kažnjivo po hrvatskom zakonodavstvu’, zaključuje se u izjavi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here