Home Vijesti Lista za Rijeku i Akcija mladih: Umjesto programa, meksička sapunica!

Lista za Rijeku i Akcija mladih: Umjesto programa, meksička sapunica!

954
0

Lista za Rijeku i Akcija mladih, reagirale su danas na medijske odjeke predizborne kampanje u kojima umjesto rasprave o programima dominiraju kadrovske križaljke.
– Sramotno je da se riječki politički život mjesec dana prije lokalnih izbora pretvorio u meksičku sapunicu čiji glavni akteri sudjeluju u borbi za pozicije dok se programi uopće ili vrlo malo prezentiraju. Posljednjih mjesec dana mediji uglavnom izvještavaju o raznim križaljkama, pregovorima SDP-a, HDZ-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a, PGS-a. Koalicije se preslaguju, trguje se pozicijama, dojučerašnji partneri preko noći postaju politički protivnici, stoji u reagiranju.

Gdje su u svemu tome građani i birači, pita se potpisnik reagiranja i zajednički gradonačelnički kandidat ove dvije stranke Predrag Blečić.
– Umjesto ozbiljne rasprave, građanima je servirano prepucavanje između SDP-a i HDZ-a o autorskom pravu na antirecesijski program za Grad Rijeku koji je toliko kompleksan i detaljan da bi ga svaki srednjoškolac mogao sastaviti preko velikog odmora. Ovakvom političkom cirkusu kumuje i dio medija koji puno više prostora daju beskonačnim kadrovskim križaljkama i „foteljaškim“ obračunima nego strankama koje se na političku scenu nastoje probiti konkretnim programima. Umjesto tematskih okruglih stolova i stručnih rasprava, kao ključno pitanje gradskih i županijskih izbora umjetno se napuhuje pitanje, hoće li PGS podržati Komadinu ili koliko će fotelja HNS i HSU dobiti unutar koalicijske kobasice.


Predrag Blečić: Umjesto ozbiljne kampanje, meksička sapunica

Blečić smatra da osim gole političke tehnologije, građani imaju pravo i na odgovore na pitanja poput – gdje je nestala riječka industrija, gdje je nestala briga za običnog građanina, zašto nemamo dječjih igrališta, parkova, sportskih terena, zašto građani nemaju posla, zašto si ne mogu riješiti stambeno pitanje…

– Vjerujem da dio odgovora leži upravo u foteljaškim obračunima koji na čelne pozicije dovode strvinare koji su interes u bavljenju politikom našli jedino kroz brigu za punjenje vlastitih džepova i osobnu promociju. Smatramo da građani zaslužuju puno više te ih u ime Liste za Rijeku i Akcije mladih, a i svoje osobno, pozivam da na sljedećim izborima kazne ovakvo ponašanje, zaključuje se u reagiranju kojeg u ime Liste za Rijeku i Akcije mladih potpisuje Predrag Blečić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here