Vijesti

Lista za Rijeku: Ministar Butković protiv ravnopravnosti hrvatskih regija!

Lista za Rijeku: Ministar Butković protiv ravnopravnosti hrvatskih regija!

Ministar Oleg Butković odgovorio je na javni apel stanovnika Kvarnera i šireg riječkog područja o ukidanju naplate korištenja mosta za otok Krk, kao i prolaska kroz tunel Učka. “Nije korektno dovoditi u isti kontekst primjer oslobađanja naplate korištenja tunela Sveti Ilija kroz Biokovo s mostom za otok Krk ili pak tunelom Učka…Razmatrajući zahtjev gradova i općina iz Imotske krajine gdje je zaista demografska situacija puno gora i složenija nego na otoku Krku, išli u dogovor sa Svjetskom bankom i donijeli, rekao bih demografsku i političku odluku koja je u tom trenutku bila najbolja“. – izjavio je tim povodom Butković, podsjeća se u izjavi za javnost Liste za Rijeku.
‘Što reći na ovakve izjave jednog ministra, čovjeka iz našeg kraja koji valjda smatra da građani Kvarnera odakle je i on moraju plaćati mostarine , tunelarine dok npr građani Imotske krajine ili Trogira i Čiova , građani Zadarske i Šibenske županije ne moraju plaćati ni jednu od ovih nameta? Što reći s obzirom na najavu da će „supermost“ kopno – Pelješac također biti „mukte“ , unatoč tome što će biti puno duži od Krčkog mosta?
Što reći na veliku brigu za demografsku situaciju Dalmatinske zagore odnosno Imotske krajine koja se po Butkoviću ne može uspoređivati sa Krkom i Kvarnerom, a s obzirom da naš kraj umjesto rapidnog smanjenja broja stanovnika, po Butkoviću doživljava demografsku renesansu?
Što reći o ministru koji ništa ne čini na najvažnijim prometnim problemima ove države, modernizaciji riječke pruge, ravničarske pruge, spojnoj cesti riječke luke D-403 ili nastavku gradnje autoceste Rijeka-Žuta Lokva?
Oleg Butković zasigurno spada u one ministre i dužnosnike iz Rijeke i Kvarnera koji se svojski trude ništa ne učiniti za svoj kraj, s time da je Butković otišao i korak dalje. On je javno izjavio da ne mogu sve regije u RH biti ravnopravne.
Izjave ministra Butkovića da je Svjetska banka dala zeleno svjetlo za ukidanje tunelarine za tunel Sv.Ilija su više nego smiješne jer je jasno je da je tunelarina ukinuta radi HDZ-ovih stranačkih potreba HDZ-ovih birača, HDZ nastavlja s vođenjem nakaradne politike prema Rijeci i riječkoj regiji’, zaključuje Lista za Rijeku u objavi za javnost koju potpisuje tajnik Predrag Miletić.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel u Marakešu o migracijama

spDecember 10, 2018

Trećemajcima poklon bon od 300 kuna

spDecember 10, 2018

Tuđmanovi sljedbenici palili svijeće na Jadranskom trgu

spDecember 10, 2018

1 osoba teže, 4 lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama ovog vikenda

spDecember 10, 2018

U prometnoj nesreći kod Buzeta poginuo suvozač citroena saxo riječkih registracija

spDecember 7, 2018

Komadina i HDZ se dogovorili oko proračuna, Kneževiću ozdravila punica!

spDecember 7, 2018

41-godišnjak osumnjičen za razbojništvo nad 81-godišnjakom

spDecember 7, 2018

Teško ozlijeđena pješakinja – oprezno u prometu

spDecember 6, 2018

Riječani osjetili potres sa epicentrom u Pivki

spDecember 5, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.