Home Najnovije Lista za Rijeku: Za kršenje zakona treba odgovarati – PGS podržao Obersnela...

Lista za Rijeku: Za kršenje zakona treba odgovarati – PGS podržao Obersnela (VIDEO)

979
13

Nakon što je Lista za Rijeku gradonačelnika prijavila USKOKU, uoči današnje sjednice Gradskog vijeća s najviše se pažnje iščekivala točka dnevnog reda koja se odnosila na izvještaj državne revije. Očekivano gradonačelnik Obersnel smatra kako se s ovim problemom susreću se svi gradonačelnici i načelnici u Hrvatskoj: Svi se nalazimo pred istom problemom, da li trošiti sredstva za uređenje igrališta u trenutku kad padaju opći prihodi i smanjiti subvencije za vrtiće ili socijalni program.

Danko Švorinić (Lista za Rijeku) ga je, uz konstataciju da iz izvješća proizlazi da je neosporno prekršen niz zakona, suočio s činjenicom da u Hrvatskoj postoje gradovi koji dobijaju bezuvjetna mišljenja revizije – Da li to znači da je gradonačelnik Korpivnice socijalno neosjetljiv i ne ulaže u vrtiće i socijalni program zato što sredstva koristi striktno namjenski?, zapitao se Švorinić čiji je stranački kolega Predrag Blečić gradonačelniku preporučio i mjesec dana odlaska na instrukcije u taj grad.

– Gradonačelnik izvrće logiku, nije problem u tome da svi troše nenamjenski nego u tome da nitko za to ne biva sankcioniran. Ako živimo u pravnoj državi za kršenje zakona treba odgovorati, misli Švorinić koji je ustrvrdio i kako o sredstvima koje građani namjenski uplaćuju u proračun nitko nema pravo protuzakonito mijenjati namjenu trošenja.

– Ovako imamo situaciju da građani godinu dana pune kasicu-prasicu, a onda ju gradonačelnik razbije i kupi si sladoled.

Švorinić je istaknuo kako su u Listi za Rijeku dovedeni pred zid budući da se nakon godina besplodnih rasprava u Gradskom vijeću o izvješćima revizije situacija sve gora, a zadnje izvješće ukazuje na 34 milijuna kuna protuzakonito utrošenih sredstava te su utvrđeni brojni propusti koji se odnose na računovodstveno poslovanje, zaduživanje, prihode i primitke, rashode i izdatke te postupke javne nabave.

– Kao stranka koja se zalaže da se novcem građana ovog grada postupa u skladu sa zakonom, podnijeli smo jučer kaznenu prijavu protiv gradonačelnika. Sada nam preostaje da institucije pozovemo da odrade svoj dio posla, zaključio je predsjednik LIste za Rijeku.

O izvješću su se očitovali i vijećnici drugih stranaka. Vijećnica Tomislava Zečević-Pedić (HDZ) istaknula je kako su očekivali da će ove godine izvješće biti bolje, odnosno da će Grad Rijeka ispraviti prošlogodišnje primjedbe Državne revizije, upitavši se:
– Zar je ovo poruka koju gradonačelnik šaljem građanima: nemojte poštivati zakone ako vam se ne sviđaju.

Nikola Ivaniš iz PGS-a smatra da se radi o nebitnoj točki – Zbog lošeg punjenja proračuna gradovi su prisiljeni koristiti sredstva nenamjenski, smatra Ivaniš koji se založio i za ukidanje ovakve Državne revizije. (rijeka.hr/RD)

13 COMMENTS

 1. a ča je danaska političar i dotur rekal o temi nenamjenskog trošenja soldi ??? se strinjal sa šjorom Švorinićem ili su mu pukle brageše – gaće ?

 2. Onaj tko stavlja vjesti na ovaj portal je smješan. PGS se retorički narugao tome što Obersnel odbija bilo kakvu odgovornost za kršenje zakona, i to tako godinama. Stoga su vjećnici PGS-a glasali protiv zaključaka koje je predložio Obersnel u svezi izvješća revizije za 2010. PGS se retorički narugao stavu gradonačelnika da nenamjenskim trošenjima sredstava pomaže gradsku socijalu, vrtiće, škole, sport itd.. te je predložio da ukoliko gradonačelnik može ignorirati zakone i reviziju jer je iznad svega tada se treba ukinuti državnu reviziju jer je njen rad beskoristan. Sve su to vidjeli gledatelji koji gradsko vijeće gledaju u direktnom prijenosu na Kanalu Ri, tako da je naslov vaše vijesti dokaz da manipulirate i težite diskreditirati PGS, koji je na ovoj sjednici glasao protiv izvještaja gradonačelnika o radu u prvih 6 mjeseci ove godine, protiv preijedloga zaključaka gradonačelnika o reviziji, protiv izvještaja o izvršenju proračuna i protiv gradonačelnikovih kadrovskih rješenja u nadzornim odborima. Uz to smo ponovo imali sukob sa gradonačelnikom oko diskriminacije stanara Čandekove 8 i sa govornice gradskog vijeća mu pročitali izvod iz zapisnika gradskog vijeća koji dokazuje da je u ocijeni nekih činjenica u vezi Čandekove 8 i vijećnicima i javnosti govorio neistinu. I da se malo narugam : I vama na ovom portalu i ljudima iz Liste koji ga pišu poznata je “ljubav Obersnela i PGS-a”, tako da smo ga “danas podržali” na način kako sam prije iznio. Svima je to jasno, samo ne onima koji pišu i manipuliraju na ovom portalu. Podsjećam vas naslova vijesti na vašem portalu : Puca ljubav PGS i Ljube Jurčića, kojom ste pokušali činiti razdor u trenutku kad je Lista za Rijeku tražila razgovore u Zagrebu i sa Jurčićem i sa BUZ-om. Kako je ljubav PGS-a i Jurčića pukla uvjerila se puna dvorana građana u Hangaru Matulji i u Radničkom domu Delnice, a vidjeti će to i gosti Bele nedeje u nedjelju oko 12h na štandu vina našega člana u blizini kastavske volte. Pošaljite izvjestitelja portala u Kastav i upitajte prisutne sve što poželite.

 3. a šta sam ja rekao 😀

  umjesto da jednostavno ignorirate kritike na vaš račun i da svojim radom u GV dokažete suprotno, trošite vrijeme da bi ušli u neka nepotrebna prepucavanja… Očito je da imate neke određene komplekse prema vašoj konkurenciji, koja je nastala ne zahvaljujući nekoj “višoj sili” već zato što ste skrenuli s ideološke točke RIDS-a i počeli patiti od političke taštine…

 4. nisam ja nista zabrijao, dragi moj. to mi je posao, to mi je kruh. a ti se veseli. vidit ces sta ce uskok rec. i koja korist. nevezano za pravo, objasni mi seljacki kako moze bit k.djelo dal lova ide za ovo ili za ono. dok ne dokazes da ju je neko mraknuo – nista. to nije tako lako dokazat. da, maznjavaju je oni stalno ali za to nije bitna namjena. namjenski potrosim za vrtic, pa namjestim natjecaj. ili nenamjenski uredim park posteno. to nema veze.
  sta se ovoga tice samo cekam u nl mijica ili nekog slicnog sdpovog maziguza da vas doceka na volej, a namjestili ste guzu ko pravi luzeri.
  jos kad vas stave u kontekst s onim skoricevim tekstovima, cudo od reklame. kazem ti, ovako dobru vijest obi nije cuo mozda i od zadnjih izbornih rezultata

 5. DR IVANIŠ NAŽALOST JOŠ JEDAN POLITIČKI GAF PGS-A U KOME NISTE ISPALI OPOZICIJA A NISTE NI VLADAJUĆI. NARODSKI REČENO NIT MIRIŠI NIT SMRDI, POLITIČKI REČENO POTPUNO NEPREPOZNATLJIVA ALI I UDVORNIČKA POLITIKA VAŠE STRANKE.
  OSIM PRAVNE SLJEDNOSTI NIŠTA NIJE OSTALO U VAŠOJ POLITICI SLIČNOG SA RIDS-OM I TO ŽALOSTI RIJEČANE REGIONALNO OPREDJELJENE.

 6. Bolje bi vam bilo da lupate po bandi SDP -a nego jedni po drugima ….a to oni i očekuju ,inače svatko ima pravo na svoje mišljenje a da ste glasali za oBersnela to je istina i sad kao da ste se šalili možeš mislit malo bi kakao malo piškio ….

 7. Urota protiv Nikole Ivaniša i u Novom listu! Evo citata iz današnjeg broja: ”Sredstva se troše »nenamjenski«. Trošenje nije u skladu sa zakonom, radi se o slobodnom trošenju sredstava. To je opravdano. Kada se tako ne bi radilo, smanjila bi se izdvajanja za socijalu, zdravstvo… Tako se mora raditi. ”

 8. Da Lovre svi smo mi HDZ i HSP i Kerumova lista i HSS i Japanci, Marsijanci …..mi smo sve samo da bandu SDpovsku i poltrone kao PGS izbacimo sa vlasti.

  A tebi se dani broje, druze nostalgicarski……….

 9. Problem PGS-a je najveći drug Ivaniš.On je stvoritelj ali i uništivač PGS-a. Prije izbora tvrdi da će podržati lijeve (ma što to
  značilo) i unaprijed smanjuje šanse PGS-u. Bira tzv. partijske članove u svoje redove, a koji jedva čekaju da odu pod skute
  stvarnog Gazde ovog grada i kraja druga Slavka. Najbolji primjer tog i takvog kadriranja je drug Brozina. Zbog takve politike
  PGS stagnira i nisu stvarna gradska opozicija što i pokazuju. I kad se oni bore protiv druga Obersnela ne bore se sa Gazdom, i
  zbog toga nemaju novih birača. Konačno, što je drug Ivaniš učinio u Saboru da se to i dan danas pamti?

 10. prdnul je..da mi se prosti besede…tako jušno, da i dan danas je na tapete ostal vonj, a saborski radnici iz o nega vremena su morali na detoksikaciju…
  Ali nakon pračenja i malo prebiranja po onemu ča je dotični izrekal, učinil, ča se pročitalo po novinah, člancima preuzvišenega dotura, sam nekako u dilemi,. trilemi ili polilemi vezanih uz njegovega pravega tumačenja političko-politikanstvega dejstva; ma je taj čovek a) šegav, b) šašav ili c) divljak ili neš četrto, pšeto, itd…??? a) Šegav aš je iskoristil svoju “priliku” pa se utrapil kade je mogal (to mi izgleda da dela i danaska..),, ili b) šašav jer je u svojoj karijeri toliko varijacija na temi izvukal da ni Paganini nije bil toliko kadar zapisat mogućnosti nota (pandan besedami) ili c) divljak koji je došal sa čvrstom idejom kot i Strki i slični da unište regionalizam od fijumanskega do sličnih nenarodnih pokreta tako da iskoristi regionalne glasove za centralno-domoljubnu ideju (pa i bez busanja u prsa, aš mu je ipak takuin pun i bez retoričko bezpredmetnega laprdanja. Ipak čovek dela skoro saki dan i u svojoj profesiji. To ča je kredite za osobnu delatnost dobil od određene vlasti po posebnim uvjetima ne bin otel sada komentirati…)… Kade je prava istina osim početnega jušnega prdca koji se zbilja dogodil ???

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here