Home Najnovije Lista za Rijeku odgovorila HDZ-u, Mostu i AM-u: Nije sve u fotelji...

Lista za Rijeku odgovorila HDZ-u, Mostu i AM-u: Nije sve u fotelji predsjednika Gradskog vijeća, ima nešto i u građanima

1532
0

Iz Liste za Rijeku su popodne reagirali na jutrošnje tiskovne konferencije HDZ-a, Mosta i Akcije mladih koji su bojkotirali današnju sjednicu Gradskog vijeća. Izjavu za javnost prenosimo u cijelosti:

Gradsko vijeće Grada Rijeke od prvog dana nakon konstituiranja funkcionira bez jasne podjele na većinu i manjinu. U tom smislu vijećnici koji djeluju u Klubu Liste za Rijeku zauzeli su od početka jasan stav prema kojem se ne smatraju dijelom ničije većine ali nisu ni opozicija jer u ovom trenutku u Gradskom vijeću ne postoji nijedna opcija koja može računati na podršku 19 vijećnika.

Ne sudjelujemo u izvršnoj vlasti, ne pada nam napamet popuštati pritiscima drugih političkih opcija s bilo koje strane dolazili

U izvršnoj vlasti ne sudjelujemo i zauzeli smo stav prema kojem ćemo o prijedlozima te razine vlasti na Gradskom vijeću odlučivati od točke do točke ovisno o procjeni jesu li u interesu građana. O našim daljim odlukama će i nadalje odlučivati isključivo naša stranačka tijela. Ne pada nam napamet popuštati pritiscima drugih političkih opcija, bez obzira s koje strane dolazili.

U Gradskom vijeću se nastavljamo boriti za vrijednosti i projekte za koje smo dobili mandat na izborima: jačanje poduzetničke klime u gradu, jačanje obrazovanja uz poticanje izvrsnosti, promociju riječkog identiteta i zaštitu manjina. Za to se borimo od početka mandata nizom konkretnih prijedloga i inicijativa. Dokazali smo da nas fotelje ne zanimaju ali nas zanima Gradsko vijeće koje preuzima maksimalnu odgovornost sukladno Zakon o lokalnoj samoupravi. Gradsko vijeće koje će donositi odluke prvenstveno u interesu naših sugrađana.

Neki su jedini smisao svog djelovanja vidjeli u fotelji predsjednika Gradskog vijeća

Nažalost, moramo konstatirati da smo na tom putu izgubili podršku dijela kolega koji su jedini smisao svog djelovanja u Gradskom vijeću vidjeli u fotelji predsjednika Gradskog vijeća, a koju su nakon godinu dana izgubili. Ne našom krivnjom, i ne našim glasovima.

Drage kolege, nije sve u fotelji predsjednika Gradskog vijeća. Ima nešto i u našim sugrađanima,a oni su nas izabrali da ih zastupamo u njihovom predstavničkom tijelu. Poštujemo vašu odluku da ne sudjelujete u radu Gradskog vijeća, poštujte i vi našu prema kojoj sudjelujemo. Dokazali smo da se za naše stavove i vrijednosti znamo boriti i izboriti, nastaviti ćemo tako i ubuduće, zaključuje se u izjavi za javnost koju potpisuje predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here